Φόρτωση Μαθήματα

Τμήμα Περιστερίου

Έναρξη: 19 Οκτωβρίου 2019 . Λήξη: 14 Ιουνίου 2020

Ημερομηνίες: 19-20/10, 23-24/11, 14-15/12/2019, 25-26/1, 22-23/2, 21-22/3, 25-26/4, 23-24/5, 13-14/6/2020.

Ώρες: 10.30πμ – 5.30μμ

 

  • Πτυχιούχοι παραϊατρικών και εναλλακτικών επιστημών για μετεκπαίδευση – ειδίκευση.
  • Άτομα που ενδιαφέρονται για την επιστήμη της σωστής υγείας και διατροφής. Σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητη προϋπόθεση η πιστοποιημένη γνώση ανατομίας φυσιολογία, βιοχημείας και παθολογίας. ( βλ. πρόγραμμα και κόστος των ιατρικών μαθημάτων )

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (ΑΝΑ ΕΤΟΣ) Α’ & Β’ ΕΤΟΣ:
ΕΓΓΡΑΦΗ:
200€
ΔΙΔΑΚΤΡΑ: 1500€ (σε τρεις δόσεις Οκτώβριο-Ιανουάριο-Απρίλιο ή με πιστωτική κάρτα σε 10 άτοκες δόσεις)

Ειδικές Εκπτώσεις

Έγκαιρη προεξόφληση έως τέλος Σεπτεμβρίου, έκπτωση 15% άνεργοι 20%

Επαγγελματίες Διαιτολόγοι – Διατροφολόγοι, έκπτωση 50% μόνο για το πρώτο έτος.

Όσοι παλαιοί σπουδαστές του N.H.S. θέλουν να επαναλάβουν το τμήμα, έχουν έκπτωση 50% επί των διδάκτρων

Ελάχιστη συμμετοχή τμήματος 12 άτομα

Όλα τα βιβλία και οι σημειώσεις που θα χρειαστούν οι σπουδαστές κατά τη διάρκεια του έτους, παραδίδονται από τη γραμματεία της σχολής ΔΩΡΕΑΝ, σε τακτά διαστήματα, (περίπου ανά τρίμηνο)  αφού προηγουμένως έχουν τακτοποιηθεί οι οικονομικές υποχρεώσεις των διδάκτρων τους

Οι απόφοιτοι της σχολής μας μπορούν να εγγραφούν (εάν ο επιθυμούν):
  • στο Επαγγελματικό Σωματείο Συμπληρωματικής Ιατρικής Ε.Σ.Σ.Ι.Α.Σ.

  •  στον πανευρωπαϊκό σύλλογο, για την αναγνώριση και κατοχύρωση της μη συμβατικής ιατρικής, REFORMED www.reformed-eu.org

Περιεχόμενο Μαθημάτων:

Α’ Έτος

Ολιστική Διατροφολογία

  1. Διατροφή – Διαιτολογία
    • Εισαγωγή στην επιστήμη της Διατροφής
    • Ιστορία της Διατροφής
    • Παράδοση και διατροφικές συνήθειες
    • Σύσταση του σώματος
    • Βασικά θρεπτικά συστατικά
    • Υδατάνθρακες – Πρωτεΐνες – Λίπη
    • Αλκοόλ
    • Νερό – Ηλεκτρολύτες
    • Βιταμίνες – Μέταλλα
    • Τα καύσιμα για τη σωστή λειτουργία των ιστών
    • Χρήση των τροφών από το σώμα (πέψη – απορρόφηση – μεταβολισμός – ενέργεια)
    • Μεταβολισμός και ισοζύγιο ενέργειας
    • Διατροφή και έλεγχος βάρους
    • Δείκτης Μάζας Σώματος (ΒΜΙ)
    • Εκτίμηση θρεπτικής κατάστασης (καλή – κακή θρέψη)
    • Κλινική εκτίμηση θρεπτικής κατάστασης (φυσική εξέταση – κλινική εξέταση)
    • Ανάλυση και σύνθεση διαιτολογίου
  2. Τρόφιμα
    • Τρόφιμα και σύνθεση διατροφικής ετικέτας
    • Δημητριακά, κρέας, ψάρι, αυγά, φυτικές πρωτεΐνες
    • Τρόφιμα από το φυτικό βασίλειο
    • Επεξεργασία των τροφών
    • Απώλειες θρεπτικών συστατικών κατά την επεξεργασία των τροφίμων
    • Τοξικές ουσίες στα τρόφιμα
    • Ασθένειες και αλλεργίες που οφείλονται σε τρόφιμα – Τροφικές αλλεργίες
    • Προστασία των καταναλωτών
  3. Κοινωνική Διατροφή και Δημόσια Υγεία
    • Λόγοι ύπαρξης διατροφικών διαταραχών και αντιμετώπισή τους
    • Ο ρόλος της διατροφής στον υγιεινό τρόπο ζωής και στη μακροζωία
    • Σύγχρονες δίαιτες και ο μύθος των θερμίδων
    • Διατροφή στη νηπιακή, στην παιδική και στην εφηβική ηλικία
    • Διατροφή στη νεότητα και στη μέση ηλικία
    • Διατροφή στη γεροντική ηλικία
    • Διατροφή και αθλητισμός
    • Διατροφή και στοματική υγεία
    • Διατροφή και οστεοπόρωση
    • Διατροφή για φυτοφάγους

Ενεργειακή Διατροφολογία

  • Εισαγωγή στην Ενεργειακή  Διατροφολογία
  • Εισαγωγή στη Γιουνάνι Διατροφή
  • Η προέλευση και η εξέλιξη της Γιουνάνι Τιμπ
  • Θεωρία των τεσσάρων χυμών (διαθέσεων)
  • Naturas- Θεωρία της φυσικής κατάστασης
  • Το προφίλ της Γιουνάνι: έξι παράγοντες
  • Η επίδραση της Διατροφής
  • Διαχωρισμός τροφών για την διατήρηση της υγείας (θερμές – ψυχρές – ξηρές – υγρές)
  • Ενδείξεις υγείας – Ασθένειας.
  • Ιστορικά ασθενών
  • Οργανικά συστήματα και τροφές που ενδυναμώνουν καθένα από αυτά
  • Πείνα και όρεξη: από τι προκαλούνται, πώς μπορούμε να τις ρυθμίσουμε
  • Οξέωση ιστών – ασθένειες – στάδια ασθένειας. Πώς αντιμετωπίζονται
  • Καθορισμός διατροφικών προφίλ. Δημιουργία ιδιοσυγκρασιακών προτύπων πάνω στα οποία είναι καλό να βασίζεται η διατροφική μας συμπεριφορά
  • Χρώματα και σχήματα τροφών
  • Τροφές θαύματα
  • Γεύση και συμπεριφορά – Δυσαρμονίες οργάνων
  • Σωστοί συνδυασμοί τροφών
  • Αναγνώριση ανθρώπου με καλή ή κακή διατροφή ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του
  • Ολιστική αυτογνωσία
  • Η ενεργειακή διάσταση των τροφών
  • Παραδείγματα ιδιοσυγκρασιακής διατροφής
  • Διατροφή και βότανα
  • Ασκήσεις ενδυνάμωσης της προσωπικότητας

Καθηγητές