Φόρτωση Εκδηλώσεις

Ημέρες: Σαββατοκύριακο
Ημερομηνίες:  6  και 7 Ιουλίου 2024
Ώρες: 10.30π.μ. – 3.30μ.μ.

Τιμή Συμμετοχής: 150€

Έγκαιρη προεξόφληση δέκα ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου,  έκπτωση  10% άνεργοι 15%

Ελάχιστη συμμετοχή τμήματος 10 άτομα

ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Πληροφορίες μαθήματος

Μάλαξη & κινησιοθεραπεία Αυχενικής μοίρας σπονδυλικής στήλης

ΔΥΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΣΕ ΕΝΑ

Ο πόνος της μέσης (οσφυαλγία) και -στην πορεία- του ισχιακόύ νεύρου (ισχιαλγία) είναι δύο σύνθετα προβλήματα υγείας, που απασχολούν ένα μεγάλο μέρος της σύγχρονης κοινωνίας.

Με αυτό το σεμινάριο, ο θεραπευτής παίρνει τα αναγκαία εφόδια και γνώσεις για να βοηθήσει αποτελεσματικά όλη την Ο.Μ.Σ.Σ. Αναλύονται -επιστημονικά- τεκμηριωμένες τεχνικές και χειρισμοί μάλαξης, που συνοδεύονται και συνδυάζονται με διατάσεις και ειδικές ασκήσεις, ώστε να απελευθερώσουμε όλα τα μαλακά μόρια της περιοχής, προσεγγίζοντας το τρίπτυχο: μύες, αγγεία, νεύρα.

Η αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης είναι μια ευαίσθητη περιοχή του ανθρώπινου οργανισμού που συχνά παρουσιάζει ανισορροπίες και δυσλειτουργίες στον σύγχρονο άνθρωπο. Ο χρόνιος πόνος, οι κεφαλαλγίες τάσης, η δυσκαμψία, η μυϊκή ατροφία και ο μυϊκός σπασμός, είναι μερικά από τα συνήθη συμπτώματα αυτής της περιοχής που εμφανίζονται είτε στην δομή του μυο-σκελετικού συστήματος ή κατά την λειτουργία των κινήσεων του αυχένα.

Η μάλαξη σαν τεχνική αποκατάστασης παρεμβαίνει στο νευρικό σύστημα και στα βιολογικά υλικά (ιστούς- μαλακά μόρια) και τα μετασχηματίζει στον δρόμο προς την φυσιολογία τους. Εφαρμόζονται σταθερές, κυκλικές πιέσεις που προσαρμόζονται στον κάθε δέκτη και στο αντίστοιχο βιολογικό υλικό. Ακόμη ειδικές κάθετες πιέσεις σε όλα τα μυο-περιτονιακά σημεία πυροδότησης πόνου (trigger points) του αυχένα. Επίσης παθητικές διατάσεις, ζυμώσεις, ρολαρίσματα, δονήσεις στην βάση του ινιακού οστού, ο ειδικός χειρισμός της «πλατφόρμας», στην πιθανά σφηνωμένη κρανιακή βάση και πολλοί άλλοι χειρισμοί ικανοί να απελευθερώσουν το σύνολο των νεύρων, των μυών, των αγγείων και των οστών της αυχενικής μοίρας σπονδυλικής στήλης.

Η κινησιοθεραπεία αντίστοιχα παρεμβαίνει και ομαλοποιεί την λειτουργία των κινήσεων της συγκεκριμένης μοίρας.

Παρουσιάζονται προγράμματα κινήσεων, ενεργητικών διατάσεων και ειδικές τεχνικές και ασκήσεις ικανές να προσφέρουν ευλυγισία, ελαστικότητα, φυσιολογικό εύρος κίνησης, ενδυνάμωση και αντοχή των ιστών και των βιολογικών υλικών, στον αυχένα.

Καθηγητές