Φόρτωση Εκδηλώσεις

Γ’ Έτος – Κλινική Διατροφολογία,  (κατεύθυνσης)  είναι Προαιρετικό και πραγματοποιείται μόνο εφόσον υπάρξουν αρκετές συμμετοχές

Έναρξη: 23 Σεπτεμβρίου 2023. Λήξη:  2  Ιουνίου 2024

Στις εξής ημερομηνίες. 23-24/9,  21-22/10,  25-26/11,  9-10/12/2023,  24-25/2, 9-10/3,  27-28/4,  18-19/5,  1-2/6/2024

Η επιτυχημένη ολοκλήρωση του διετούς προγράμματος της Ολιστικής Ενεργειακής Διατροφολογίας.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΕΓΓΡΑΦΗ:
200€
ΔΙΔΑΚΤΡΑ: 1600€ (σε τρεις δόσεις Οκτώβριο-Ιανουάριο-Απρίλιο ή με πιστωτική κάρτα σε 10 άτοκες δόσεις)

Ειδικές Εκπτώσεις

Έγκαιρη προεξόφληση έως τέλος Σεπτεμβρίου, έκπτωση 10% άνεργοι 15%

Σπουδαστές της σχολής , έκπτωση 20%

Ελάχιστη συμμετοχή τμήματος 12 άτομα

Όλα τα βιβλία και οι σημειώσεις που θα χρειαστούν οι σπουδαστές κατά τη διάρκεια του έτους, παραδίδονται από τη γραμματεία της σχολής ΔΩΡΕΑΝ, σε τακτά διαστήματα, (περίπου ανά τρίμηνο)  αφού προηγουμένως έχουν τακτοποιηθεί οι οικονομικές υποχρεώσεις των διδάκτρων τους

Οι απόφοιτοι της σχολής μας μπορούν να εγγραφούν (εάν ο επιθυμούν):
  • στο Επαγγελματικό Σωματείο Συμπληρωματικής Ιατρικής Ε.Σ.Σ.Ι.Α.Σ.

  • στον πανευρωπαϊκό σύλλογο, για την αναγνώριση και κατοχύρωση της μη συμβατικής ιατρικής, REFORMED www.reformed-eu.org

Το πρόγραμμα σπουδών διατροφής της Natural Health Sciences (NHS) προετοιμάζει τους φοιτητές να διαδραματίσουν βασικό ρόλο στην καλή υγεία και διατροφή που είναι απαραίτητη για την ποιότητα ζωής ενός ατόμου. Ο βασικός κύκλος σπουδών των δύο πρώτων ακαδημαϊκών ετών, παρέχει τους φοιτητές τις γνώσεις και δεξιότητες για να προωθήσουν την υγιεινή διατροφή και τις επιλογές τρόπου ζωής και να ανταποκριθούν στις ειδικές διατροφικές ανάγκες συμπληρωματικά ή ως μονοθεραπεία, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο

Το πρόγραμμα σπουδών είναι σχεδιασμένο ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις που έχουν τεθεί από διεθνείς επαγγελματικές ενώσεις όπως το REFORMED.

Η αναγνώριση των επιτευγμάτων της συμβατικής ιατρικής συνοδεύτηκε τα τελευταία χρόνια από μια όλο και πιο έντονη συνειδητοποίηση των ορίων της καθώς και των ανεπιθύμητων παρενεργειών που παρουσιάζουν πολλές θεραπευτικές της μέθοδοι.

Οι ασθενείς είναι λιγότερο πρόθυμοι από όσο ήταν πριν να δέχονται μια συνταγή που τους γράφει ο γιατρός χωρίς κάποια εξήγηση και προτιμούν να έχουν τη δυνατότητα να συζητούν όποιες άλλες  διαθέσιμες επιλογές.

Η συμβατική προσέγγιση συνέβαλε στην πρόοδο της ιατρικής αλλά βασίζεται σε μια περιορισμένη υλιστική θεώρηση του ανθρώπινου όντος η οποία δεν κατάφερε να προσφέρει μια ολοκληρωμένη κατανόηση της ασθένειας.

Μερικές μορφές εναλλακτικής ιατρικής βασίζονται σε ιδιαίτερες πνευματικές φιλοσοφίες που είναι παλιότερες από τη φυσική επιστήμη, δηλαδή τη μελέτη των υλικών φαινομένων.  Όταν στρεφόμαστε σε εκείνες αναζητώντας αυτό που λείπει από τη συστηματική ιατρική, είναι σαν να προσπαθούμε να γυρίσουμε τους δείκτες του ρολογιού προς τα πίσω αγνοώντας όσα κατακτήθηκαν από τη φυσική επιστήμη.

‘Αυτό που χρειάζεται δεν είναι ένα πισωγύρισμα, αλλά η επέκταση της συμβατικής ιατρικής έτσι ώστε να λαμβάνει υπόψη της τόσο την πνευματική όσο και τη φυσική πλευρά του ανθρώπου.

Δεν είναι στόχος μας να σταθούμε υπέρ της μίας ή της άλλης πλευράς, αλλά χωρίς προκαταλήψεις να πάρουμε τα θετικότερα στοιχεία και από τις δυο ώστε να διαμορφωθεί μια νέα αντίληψη και μια εφαρμόσιμη πρακτική στην καθημερινή ζωή του «πολιτισμένου» ανθρώπου.

Αυτός εξάλλου είναι και ο σκοπός του σωστού και ανιδιοτελούς ερευνητή που θέλει να προαγάγει την επιστήμη του και την κοινωνία.

Η σύγχρονη εκπαίδευση παρέχει στον άνθρωπο πληροφορίες.  Η εκπαίδευση παρείχε παλιότερα γνώσεις.

Δεν  είναι σκοπός να προσθέσουμε στο δυναμικό μόνο πτυχιοφόρους.

Η Φιλοσοφία της σχολής είναι να έχουμε μία ηθική στάση απέναντι στη γνώση με σεβασμό ώστε οι μαθητές μας να μην είναι μεδουσικά απολιθώματα.

Το πρόγραμμα της ολιστικής διατροφολογίας προσεγγίζει τον άνθρωπο ολιστικά, ως ενιαίο οργανισμό.  Αποφεύγουμε τον κατακερματισμό γιατί ενστερνιζόμαστε απόλυτα την πεποίθηση ότι η κακοποιημένη έκφραση του κατακερματισμού  της επιστήμης είναι ότι η κάθε ειδικότητα προσπαθεί να απομονώσει το πρόβλημα στον δικό της τομέα και να το θεραπεύσει αδιαφορώντας για τα άλλα όργανα, ιστούς, συστήματα.

Δια μέσου της δημιουργίας σταθερού υπόβαθρου στην σύγχρονη γνώση όπως μας παρέχεται από την επιστήμη της διατροφολογίας, στοχεύουμε στις γνώσεις με σταθερότητα και δύναμη, και όχι σε πληροφορίες που δημιουργούν ανασφάλεια γιατί αλλάζουν.

Θεωρούμε υποχρέωση και ευθύνη την καλλιέργεια βιοχημικού υπόβαθρου για να χτίσουμε την γέφυρα σε νέες προοπτικές και τρόπους σκέψης .  Αποταυτιζόμαστε  από κερδοσκόπους που επιδιώκουν επιπόλαια και επιφανειακή πληροφόρηση και αποστασιοποιούμαστε από την τυποποίηση, προφέροντας την ευκαιρία για τη γέννηση αυθεντικών σκεπτόμενων και ευσυνείδητων θεραπευτών στο χώρο της διατροφής.

Με την εμπειρία όλων των ετών στο μάθημα της διατροφής στη σχολή ΝΗS, σχεδιάστηκε τρίτο έτος σπουδών με πρωτότυπο πρόγραμμα, που δεν εφαρμόζεται σε καμία άλλη σχολή.

Ο βασικός πυρήνας της θεματολογίας περιλαμβάνει τις παρακάτω θεματικές ενότητες:

  1.  Διατροφή και Βλαστοκύτταρα

Το σώμα απο τη φύση του χρησιμοποιεί τα βλαστοκύτταρα για να αντιμετωπίσει διάφορες παθήσεις.

Όσο μεγαλώνουμε, η αυξημένη ανάγκη επιδιόρθωσης των οργάνων που έχουν υποστεί βλάβες ή καταστροφή από τοξίνες ή θεραπείες ο οργανισμός είναι ευάλωτος σε παθήσεις που σχετίζονται με το στρες.

θα αναπτυχθούν οι μηχανισμοί ενεργοποίησης της βέλτιστης λειτουργίας των βλαστοκυττάρων και ως εκ τούτου η διαχείριση των ασθενειών που εξαρτώνται από τους μηχανισμούς αυτούς

  1.   Θεραπεύοντας με αμινοξέα

Μεταβολική και θεραπευτική προσέγγιση θεραπείας με αμινοξέα

  1. Διατροφή και μεταβολισμός ήπατος
  2. Διατροφή και παραγωγή βλέννας 
  3. Διατροφή και μιτοχόνδρια

Ενίσχυση του μεταβολισμού εκ των έσω

Μελέτη μιτοχονδριακών παθήσεων

  1. Διατροφή και τελομερή

Το μέγεθος των τελομερών αποτελεί δείκτη της βιολογικής ηλικίας του ατόμου και η βράχυνση αυτών φαίνεται να παίζει σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση χρόνιων νοσημάτων.  Ένας από τους βασικούς τρόπους για να επιμηκυνθεί το μήκος των τελομερών αποτελεί μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή. Μια σωστά διαμορφωμένη διατροφή μπορεί να συντελέσει σπουδαίο ρόλο στη μείωση του οξειδωτικού στρες και της φλεγμονής που δύναται να συμβάλλουν στην μείωση του μήκους των τελομερών και να οδηγήσουν στην εμφάνιση ασθενειών.

  1.   Διατροφή και φαιός λιπώδης ιστός
  2.   Μεταβολονομική διατροφή

Ο καθένας μας εμφανίζει μια μοναδική ενζυμική δραστηριότητα.

Όταν όμως ένα ένζυμο που μετέχει σε ένα μεταβολικό μονοπάτι δεν λειτουργεί σωστά λόγω της έλλειψης κάποιου απαραίτητου συστατικού, εμποδίζεται τότε η ροή των χημικών αντιδράσεων και έχουμε δυσλειτουργία στο συγκεκριμένο κομμάτι του μεταβολισμού.

Η διαταραχή στο μεταβολισμό είναι αντίστοιχη του βαθμού δυσλειτουργίας του ενζύμου που με τη σειρά της πολλές φορές οφείλεται σε έλλειψη του αντίστοιχου συμπαράγοντα (βιταμίνη, μεταλλικό στοιχείο, αμινοξύ)

  1.   Διατροφή και ψυχιατρικές παθήσεις

Διατροφή και νευρογένεση

Η δεύτερη σειρά διαλέξεων θα αφορά την ανθρωποσοφική διατροφή.

Η λέξη «ανθρωποσοφία, παράγεται από τις ελληνικές λέξεις «άνθρωπος» και «σοφία» και αυτό δείχνει κατά κάποιο τρόπο ότι η ανθρωποσοφία συνεπάγεται την ανάπτυξη της πνευματικής σοφίας μέσω της αυτογνωσίας του ανθρώπου.

Στην πραγματικότητα είναι μια επιστήμη του πνεύματος η οποία επεκτείνει την γνώση μας και την κατανόηση μας πέρα από αυτά που έθεσε ως θεμέλια η φυσική επιστήμη.

Ο κύριος στόχος της ανθρωποσοφική ιατρικής, είναι να ενεργοποιήσει τις θεραπευτικές δυνάμεις στον ασθενή.

Καθηγητές