Φόρτωση Εκδηλώσεις

Έναρξη: 16 Δεκεμβρίου 2023  .  Λήξη: 28 Ιανουαρίου 2024

Ημέρες: 2 Σαββατοκύριακα

Ημερομηνίες: 14-15  Δεκεμβρίου 2024 και 25-26 Ιανουαρίου 2025

Ώρες: 10:30πμ-5:30μμ

Τα μαθήματα μπορούν να γίνουν και με on line παρακολούθηση

 

Το συγκεκριμένο σεμινάριο είναι ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια κάθε ανθρώπου, θεραπευτή ή όχι.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 500 €

Έγκαιρη προπληρωμή 10ημέρες πριν την έναρξη των μαθημάτων,  έκπτωση  15% άνεργοι 20% για τους σπουδαστές του N.H.S. ΕΚΠΤΩΣΗ 25%

 

Ελάχιστη συμμετοχή τμήματος 12 άτομα

Χορηγούνται αναλυτικές σημειώσεις και πιστοποιητικό εκπαίδευσης

Πληροφορίες μαθήματος

Η Ομοιοπαθητική είναι μια ολιστική, φυσική και ήπια προσέγγιση υγείας. Λειτουργεί ενισχύοντας το αμυντικό σύστημα του οργανισμού για την ανακούφιση των συμπτωμάτων και την αποκατάσταση και βελτίωση της γενικής μας υγείας και ευεξίας.

Εφαρμόζεται για πάνω από 200 χρόνια, οι απαρχές της όμως βρίσκονται στον Ιπποκράτη και στην αρχαία ελληνική ιατρική. Η Ομοιοπαθητική είναι σήμερα το δεύτερο μεγαλύτερο σύστημα θεραπείας στον κόσμο και χρησιμοποιείται από 200 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως.

Ενδείκνυται για όλες τις ηλικίες, από μικρά παιδιά μέχρι την τρίτη ηλικία αλλά και κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς τα ομοιοπαθητικά φάρμακα παρασκευάζονται από φυσικές ουσίες και δεν παρουσιάζουν τοξικότητα ή παρενέργειες.

Η ομοιοπαθητική έχει ένα μεγάλο φάσμα εφαρμογών τόσο στις χρόνιες όσο και στις οξείες καταστάσεις. Σε οξέα περιστατικά τα αποτελέσματα της είναι άμεσα και θεαματικά.

Σε αυτό το σεμινάριο θα μελετήσουμε τη βασική θεωρία και τις αρχές της Ομοιοπαθητικής, θα δούμε πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οξέα περιστατικά και σε ενοχλήσεις που μπορούν να αντιμετωπιστούν με ασφάλεια, επιτυχία και αποτελεσματικότητα από όλους μας.

Μερικές από τις καταστάσεις που θα συζητηθούν περιγράφονται παρακάτω.

Στο πρώτο σαββατοκύριακο θα ασχοληθούμε με την ομοιοπαθητική προσέγγιση και συνταγολόγηση στις ακόλουθες καταστάσεις:

  • Σοκ και Τραύμα
  • Ατυχήματα και κατάγματα
  • Πληγές και Τραύματα
  • Διαστρέμματα/Εξαρθρώσεις
  • Εγκαύματα
  • Κρυολογήματα/Γρίπη
  • Ομοιοπαθητικά φάρμακα για την εγκυμοσύνη και τον τοκετό

Στο δεύτερο σαββατοκύριακο θα ασχοληθούμε με την ομοιοπαθητική προσέγγιση και συνταγολόγηση στις ακόλουθες καταστάσεις:

  • Τσιμπήματα και Δαγκώματα
  • Τροφική Δηλητηρίαση
  • Θερινές ενοχλήσεις/Ηλίαση
  • Κυστίτιδα/Μυκητιάσεις
  • Αλλεργίες/Καταρροή
  • Ομοιοπαθητικά φάρμακα για οδοντιατρικά περιστατικά
  • Βασικές παιδικές ενοχλήσεις
Το σεμινάριο αυτό είναι μια πολύ καλή εισαγωγή στην επιστήμη και τέχνη της Ομοιοπαθητικής, ιδανικό για αρχάριους που θέλουν να την γνωρίσουν, για εκείνους που έχουν κάποια προηγούμενη γνώση και θέλουν να εμβαθύνουν, εκείνους που σκέφτονται να την ακολουθήσουν σε επαγγελματικό επίπεδο στο μέλλον, καθώς επίσης και για επαγγελματίες υγείας άλλων ειδικοτήτων, νοσηλευτές και μαίες για προσωπική χρήση ή ενίσχυση της υπάρχουσας πρακτικής τους.

Θα μελετήσουμε την ασφαλή εφαρμογή και δοσολογία πάνω από 50 ομοιοπαθητικών φαρμάκων ευρείας χρήσης, όπως και φυσικών παρασκευασμάτων (κρεμών, βαμμάτων, κομπρεσών) πρώτων βοηθειών εξωτερικής χρήσης.

Θα σχεδιάσουμε το δικό σας προσωπικό Ομοιοπαθητικό φαρμακείο Πρώτων Βοηθειών, το φαρμακείο Πρώτων Βοηθειών για ταξίδια και διακοπές, και ένα βασικό πρώτο φαρμακείο για μαμάδες ή μέλλουσες μαμάδες.

Το σεμινάριο αυτό έχει σχεδιαστεί να είναι ουσιαστικό, επαρκές, κατανοητό, πρακτικό και φιλικό προς τον αρχάριο αλλά και διασκεδαστικό και κυρίως ένα πολύ χρήσιμο και πολύτιμο εργαλείο που θα εμπλουτίσει την γνώση και την αυτοπεποίθησή σας και θα σας ενδυναμώσει στην διαχείριση των προκλήσεων υγείας του σύγχρονου τρόπου ζωής.

Καθηγητές