Φόρτωση Εκδηλώσεις

Ημέρες: Σαββατοκύριακο
Ημερομηνίες: 24 και 25 Φεβρουαρίου 2024
Ώρα: 10.30π.μ. – 5.30μ.μ.

Τιμή Συμμετοχής: 180€

Έγκαιρη προεξόφληση δεκαπέντε ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου,  έκπτωση 15%

ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ 10 ΑΤΟΜΑ

ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ, ΧΑΡΤΕΣ ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Πληροφορίες μαθήματος

Στρές αισθανόμαστε κάθε φορά που ένα εντασιογόνο ερέθισμα εξωτερικό ή εσωτερικό μας κάνει να αισθανόμαστε κούραση, ένταση, απογοήτευση, ανησυχία ή άγχος.

Ο φυσιολογικός μηχανισμός του στρες που ενεργοποιείται κάθε φορά που αισθανόμαστε κίνδυνο είναι έμφυτος μηχανισμός επιβίωσης (διαδικασία φυγής ή πάλης), και σύμφωνα με τον Dr. Robert Sapolsky του πανεπιστημίου Στάνφορντ, βραχυπρόθεσμα είναι ευεργετικός για την επιβίωση του ανθρώπου αλλά και όλων των θηλαστικών. Το πρόβλημα ξεκινάει όταν ο άνθρωπος είναι εκτεθειμένος μακροπρόθεσμα σε εντασιογόνα ερεθίσματα μετατρέποντας τον ευεργετικό μηχανισμό ανταπόκρισης στο στρες, την αφύπνιση, σε βλαβερό μηχανισμό.

Το Αμερικάνικο Ινστιτούτο για το Στρες αναφέρει ότι το 75% – 90% από όλες τις επισκέψεις στους γιατρούς γίνονται για ασθένειες που έχουν σχέση με το στρες. Το στοιχείο αυτό γίνεται πιο ενδιαφέρον εάν συνειδητοποιήσουμε ότι μιλάμε για ασθένειες που ή δεν υπήρχαν καθόλου στο παρελθόν, ή η εμφάνιση τους ήταν πολύ μικρότερης συχνότητας. Ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι ότι οι συγκεκριμένες ασθένειες είναι χαρακτηριστικές κοινωνιών δυτικού τύπου.

reflex-7.jpg

Μετά την επισκόπηση μελετών και ερευνών με την παρέμβαση της Ρεφλεξολογίας σε ηλεκτρονικές Ιατρικές βιβλιοθήκες προκύπτει ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι η Ρεφλεξολογία είναι χρήσιμη παρέμβαση για την διαχείριση των συμπτωμάτων που οφείλονται στο στρες και στον πόνο.

Το συγκεκριμένο σεμινάριο προσφέρει την δυνατότητα στους συμμετέχοντες να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους γενικά στο καίριο και επίκαιρο θέμα του στρες, και συγκεκριμένα στους τρόπους συμπληρωματικής αντιμετώπισης του με την Ρεφλεξολογία.

Θα αναλυθούν:

  • Ο μηχανισμός αντίδρασης στο στρες και η διαδικασία φυγής ή πάλης.
  • Οι επιπτώσεις στις φυσιολογικές λειτουργίες και στα συστήματα του οργανισμού, π.χ. ορμόνες, νευρικό σύστημα, μυοσκελετικό και πεπτικό.
  • Η ακριβή τοποθέτηση των ανακλαστικών σημείων του νευρικού και ορμονικού συστήματος στον πόδα.
  • Παρουσίαση των διαφορών στις τεχνικές πίεσης και των αποτελεσμάτων που επιφέρει η κάθε μία, π.χ. δύναμη πίεσης, χρονική διάρκεια.
  • Παρουσίαση και εφαρμογή τεχνικών αποφόρτισης και εξισορρόπησης των ανακλαστικών σημείων αλλά και των ζωνών που έχουν υποστεί προσαρμογή.
  • Σχεδιασμός της μοναδικής συνεδρίας του κάθε πελάτη, με την μέθοδο της αιτιολόγησης, και όχι γενικά, τυχαία.
  • Ενεργειακές προσεγγίσεις Ρεφλεξολογίας. Τσάκρα στον πόδα, Μεταμορφωτική, Βραζιλιάνικο κράτημα.
  • Ο ρόλος του Placebo – Nocebo

Χαρακτηριστικό του σεμιναρίου θα είναι η μεταφορά της γνώσης σε απλή γλώσσα με παραδείγματα και μεταφορές και δοθεί έμφαση στην πρακτική εξάσκηση.

Καθηγητές