Φόρτωση Εκδηλώσεις

Ημέρες: Σαββατοκύριακα

Ημερομηνίες: 24-25/02 και 30-31/03/ 2024

Ώρες: 10:30πμ έως 3:30μμ

Βασική προϋπόθεση η πιστοποιημένη γνώση ανατομίας του μυοσκελετικού

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Εγγραφή: 50€

Δίδακτρα: 450€

Έγκαιρη προεξόφληση δέκα ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου, έκπτωση 10% άνεργοι 15% Σπουδαστές του N.H.S. 20%

Ελάχιστη συμμετοχή τμήματος 10 άτομα.

Χορηγούνται σημειώσεις και Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης

Οι απόφοιτοι της σχολής μας μπορούν να εγγραφούν (εάν το επιθυμούν) στο Επαγγελματικό Σωματείο Συμπληρωματικής Ιατρικής Ε.Σ.Σ.Ι.Α.Σ.

Πληροφορίες μαθήματος

Σουηδική μάλαξη

Η πλέον γνωστή και πολυζητημένη μάλαξη στη Δύση, που τέσσερις από τις βασικές κινήσεις της εφαρμόζονται σχεδόν σε όλα τα είδη μασάζ.

Ο Σουηδός Per Herlik Ling, είναι ο πρώτος Ευρωπαίος που ανέπτυξε ένα ολοκληρωμένο σύστημα χειρομάλαξης και ίδρυσε την πρώτη οργανωμένη σχολή διδασκαλίας τον 19ο αιώνα,  στη Στοκχόλμη.

Η Σουηδική μάλαξη είναι η γνωστότερη τεχνική μάλαξης, ενδείκνυται για πόνους της πλάτης, φλεγμονώδεις παθήσεις, όπως η αρθρίτιδα και η τενοντίτιδα, παθήσεις σχετικές με το στρες, πονοκεφάλους και ημικρανίες, μυϊκές παθήσεις όπως οι σπασμοί, τα τραβήγματα και τα διαστρέμματα, το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα και τη μετα-τραυματική και μετά-χειρουργική αποκατάσταση

Η φιλοσοφία της χειρομάλαξης

Με τον όρο χειρομάλαξη εννοείται ένα σύνολο από καθορισμένες μηχανικές επιδράσεις πάνω στην επιφάνεια του σώματος, που έχουν σκοπό τους την αποκατάσταση των διαταραγμένων λειτουργιών όλου του οργανισμού και τη βελτίωση των φυσικών και διανοητικών ικανοτήτων του ατόμου.

Στη βάση αυτού του μηχανισμού επίδρασης βρίσκονται σύνθετες και αντανακλαστικά αλληλοσυνδεόμενες νευροαγγειακές και ενδοκρινικές διαδικασίες ρυθμιζόμενες από τα ανώτερα τμήματα του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος.

Το πρώτο και κυριότερο όργανο που αντιδρά είναι το δέρμα. Ως βασικός αδένας εξωτερικής και εσωτερικής έκκρισης συνεργάζεται με όλα τα βασικά εσωτερικά όργανα και κυρίως με τον συνδετικό ιστό, την υπόφυση, τα επινεφρίδια και άλλους ενδοκρινείς αδένες. Επίσης το δέρμα ως έδρα νευρικών και αγγειακών αντιδράσεων παράγει θερμότητα και ιόντα. Η χειρομάλαξη λοιπόν, επιδρώντας πάνω στο δέρμα:

  • απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, διευκολύνοντας την αναπνοή του δέρματος,
  • ενεργοποιεί εκκριτικές διαδικασίες των ιδρωτοποιών και σμηγματογόνων αδένων απομακρύνοντας προϊόντα του μεταβολισμού
  • διευρύνει τα αγγεία του δέρματος και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, ενθαρρύνοντας τη θρέψη του δέρματος και των αδένων του
  • αυξάνει τη θερμοκρασία του δέρματος δημιουργώντας ένα ευχάριστο συναίσθημα
  • και τέλος αυξάνει την κυκλοφορία των τριχοειδών αγγείων, αυξάνοντας έτσι τον βαθμό οξυγόνωσης των ιστών.

Καθηγητές