Φόρτωση Εκδηλώσεις

Ημέρες: Σάββατο και Κυριακή

Ημερομηνίες: 14  και 15  Ιουνίου 2025

Ώρα: 10.30π.μ. – 5.30μ.μ.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε άτομα που έχουν ήδη εκπαιδευτεί και/ή έχουν πείρα στην σωματοθεραπεία.

Τιμή Συμμετοχής: 180€

Έγκαιρη προεξόφληση δεκαπέντε ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου,  έκπτωση 15%

ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ 10 ΑΤΟΜΑ

Παρέχονται αναλυτικές σημειώσεις και πιστοποιητικό εκπαίδευσης

Πληροφορίες μαθήματος

Προχωρημένες Τεχνικέςreflex-5.jpg

Στο σεμινάριο Reflex Massage θα προσπαθήσουμε το δυνατόν καλύτερα να εξηγήσουμε τα γενικά αποτελέσματα των διαφόρων αντανακλαστικών θεραπειών στο σύνολο τους.

Αρχικά θα μάθουμε να συνδυάζουμε αρχές της κλασσικής Ρεφλεξολογίας με ενισχυτική πρόθεση στην οποιαδήποτε  συνεδρία σωματοθεραπείας και εάν εσείς ήδη εφαρμόζεται.

Για παράδειγμα, σε περίπτωση όπου “σφιχτός” τραπεζοειδής δεν λύνεται θα μάθουμε να Ρεφλεξολογούμε ακριβώς αυτόν τον μυ στα άκρα, επικουρικά, ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Επιπρόσθετα θα μπορούσαμε να διεγείρουμε το ανακλαστικό σημείο του νεφρού στον πόδα διότι έχει ανταπόκριση με τον τραπεζοειδή μυ (άνω μοίρα) σύμφωνα με την προσέγγιση του Κινησιολόγου G. Goodheart – 1964 αλλά και της Inge Dougans (ΠΚΙ). Στην περίπτωση όπου το πρόβλημα είναι χρόνιο θα διεγείρουμε και το ανθρωπάριο του Pennfield ανακλαστικά λόγω της μεταβολής που θα έχει προκληθεί από την χρονιότητα.

Στην συνέχεια θα μάθουμε να εξασκούμε θεραπευτικούς χειρισμούς σε απόσταση από την εστία του πόνου ή της ανισορροπίας, στην ίδια ή και στην αντίθετη πλευρά. Κατά αυτόν τον τρόπο μπορούμε να προσεγγίσουμε υπεραλγεινές ζώνες που δεν ανέχονται οποιοδήποτε ερεθισμό, ζώνες που για διάφορους λόγους δεν μπορούμε να αγγίξουμε, ακόμη και τα μέλη που βρίσκονται ακινητοποιημένα με γύψο.

Τέλος, θα εξερευνήσουμε τα

 • Σπλαχνο-σωματικά αντανακλαστικά (ζώνες του Head (1893), αντιπροσωπεύουν ιδιαίτερες περιοχές εντοπισμένων ανωμαλιών στο δέρμα, που δημιουργήθηκαν σαν αποτέλεσμα διαφόρων σπλαχνικών ανωμαλιών. Ο πελάτης για παράδειγμα με προβλήματα στο ήπαρ αισθάνεται συχνά πόνο και παραισθησίες στο δέρμα της δεξιάς πλευράς του θωρακικού κλωβού και του δεξιού ώμου.
 • Αντανακλαστικές ζώνες σκελετικών μυών και ζώνες συνδετικού ιστού με ελαττωμένη κινητικότητα, και περιοστεϊκές αντανακλαστικές ζώνες

Ο πρωτογενής σκοπός μας θα είναι η αξιολόγηση, και στη συνέχεια να “εξαφανίσουμε” τις “ενεργές” αντανακλαστικές ζώνες. Οδηγός μας σε αυτή την προσπάθεια θα είναι ο Ιπποκράτης, φυσικά!

Κάθε θέμα που θα παρουσιαστεί δεν είναι παρά ένα μικρό κλάσμα από δοκιμασμένες σχολές σκέψης γύρω από την υγεία του ανθρώπου. Το κλάσμα αυτό είναι αρκετό για να το συμπεριλάβετε επικουρικά στην κύρια/ες τεχνική/ές σας αμέσως όποτε το κρίνετε εσείς.

 • Κλασική Ρεφλεξολογία του άκρου πόδα (μυϊκό, σκελετικό και νευρικό σύστημα) – Σχολές Eunice Ingham (ΗΠΑ) και Hanne Marquardt (Γερμανία)
 • Ανακλαστικός χάρτης στην πλάτη. Δερματοσπλαχνικές ζώνες – Δρ Αλφόνς Κορνίλιου.
 • Οι μυς και τα όργανα στα οποία ανταποκρίνονται με βάση την Κινέζικη Ιατρική (η εφαρμογή γίνεται ανακλαστικά στον άκρο πόδα) – Inge Dougans
 • Θεωρία για τον πόνο – χρόνιο πόνο (Explain Pain, Lorimer – Moseley)
 • Ρεφλεξολογία του Νευρικού Συστήματος (Nerve Reflexology)
 • To ανθρωπάριο του Penfield
 • Στλεγγίδα – gua sha
 • Μεταμορφωτική
 • Σύστοιχες – αντίστοιχες περιοχές (Reciprocal or Cross Reflexes)

 

Η ολοκλήρωση του σεμιναρίου δεν δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να γίνετε μέλη του Σωματείου Ελλήνων Ρεφλεξολόγων.  Η αναλογία πρακτικής – θεωρίας, είναι 70 – 30.

Καθηγητές