Φόρτωση Εκδηλώσεις

Έναρξη: 31  Οκτωβρίου 2024 . Λήξη: 22 Μαίου 2025

Ημέρες: κάθε Πέμπτη

Ώρες: 10:30πμ-2:30μμ

Απευθύνεται σε οποιοδήποτε σωματοθεραπευτή θέλει να εμπλουτίσει τις γνώσεις του

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Εγγραφή:
 200€
Δίδακτρα: 1200€
Έγκαιρη προεξόφληση έως τέλος Σεπτεμβρίου έκπτωση 10% άνεργοι 15%

Ελάχιστη συμμετοχή τμήματος 4 ζευγάρια

Χορηγούνται αναλυτικές σημειώσεις και πιστοποιητικό εκπαίδευσης

Πληροφορίες μαθήματος

Το Σιάτσου είναι μια αγωγή υγείας που περιλαμβάνεται στην μεγάλη ομάδα των συμπληρωματικών θεραπειών.

«Σιάτσου» στα Ιαπωνικά θα πει «πίεση με τα δάχτυλα». Με καταγωγή από την Ιαπωνία το Σιάτσου έχει γίνει πολύ γνωστό σε όλον τον δυτικό κόσμο και πολύ διαδεδομένο στην Ευρώπη.

Με τον δεχόμενο ντυμένο με άνετα ρούχα και ξαπλωμένο σε ένα ιατρικό κρεβάτι, ο ασκών το Σιάτσου χρησιμοποιεί τις παλάμες, τα δάκτυλα και ιδίως τους αντίχειρες, αλλά και τους αγκώνες, για να ασκήσει ήπιες πιέσεις και άλλες τεχνικές (διατάσεις κ.λ.π.) κατά μήκος των «μεσημβρινών», των καναλιών δηλαδή στα οποία ρέει η ζωτική ενέργεια, το «Ki».

Η έννοια της ζωτικής ενέργειας, του Ki, είναι κεντρική για το Σιάτσου, όπως άλλωστε και για όλη την Παραδοσιακή Ιατρική της Άπω Ανατολής. ‘Όλη η ζωή είναι εκδήλωση της ζωτικής αυτής ενέργειας, και η ομαλή κατανομή και ροής της μέσα στο σώμα, εξασφαλίζει την υγεία. Αντίθετα, κάθε μπλοκάρισμα στην ροή ή ανισορροπία μπορεί να γίνει αισθητή ως σωματική ή ψυχική ενόχληση, περισσότερο ή λιγότερο έντονη.

Με τις πιέσεις του Σιάτσου κατά μήκος των μεσημβρινών, επιδιώκεται η αποκατάσταση της ροής της ενέργειας, με απώτερο στόχο την σωματική και ψυχική ευεξία.

Όποιος αποφασίσει να σπουδάσει Σιάτσου, βρίσκεται μπροστά στον μεγάλο πλούτο της Ανατολικής σκέψης. Στοιχεία της Ανατολικής φιλοσοφίας για το Yin και το Yang, ή για τα «Πέντε Στοιχεία» (μέταλλο, νερό, ξύλο, φωτιά, γη), αποτελούν την βάση για την εξοικείωση με τις αρχές της Παραδοσιακής Κινέζικης και Ιαπωνικής Ιατρικής, και για το πώς γίνονται κατανοητές οι έννοιες της υγείας και της ασθένειας.

Το Σιάτσου σε κρεβάτι, δίνει την δυνατότητα σε κάθε σωματοθεραπευτή να εμπλουτίσει τις γνώσεις του γύρω από την φιλοσοφία και την εφαρμογή του Σιάτσου ώστε να βοηθήσει τους πελάτες του, που δεν μπορούν να ξαπλώσουν στο πάτωμα, να έχουν αρκετά από τα θεραπευτικά αποτελέσματα αυτής της ειδικότητας,  αλλά το ετήσιο αυτό πρόγραμμα δεν είναι η εκπαίδευση του ΖΕΝ SHIATSU που ολοκληρώνετε σε τέσσερα εξάμηνα και εφαρμόζετε αποκλειστικά στο πάτωμα.

Καθηγητές