Φόρτωση Εκδηλώσεις

Ημέρες: Σάββατο και Κυριακή

Ημερομηνίες: 15 και 16  Φεβρουαρίου 2025

Ώρες: 10:30πμ -5:30μμ

 
 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:  250 €

Έγκαιρη προπληρωμή έκπτωση  20%, για τους σπουδαστές του N.H.S. έκπτωση 25%

 

Ελάχιστη συμμετοχή τμήματος 12 άτομα

Χορηγούνται αναλυτικές σημειώσεις και πιστοποιητικό εκπαίδευσης

Βιοχημικά Άλατα Schuessler – Ιστικά ή Κυτταρικά Άλατα

Τα Ιστικά Άλατα είναι μια ομάδα ανόργανων αλάτων που βρίσκονται φυσιολογικά στο ανθρώπινο σώμα και πρέπει να είναι σε ισορροπία ώστε αυτό να λειτουργεί άριστα. Μια έλλειψη ή ανισορροπία αυτών μπορεί να οδηγήσει σε ασθένεια.

Τα Ιστικά Άλατα χρησιμοποιήθηκαν αρχικά από τον Dr. Samuel Hahnemann (1755–1843), τον ιδρυτή της Ομοιοπαθητικής, και στη συνέχεια αναπτύχθηκαν από τον Dr. W. H. Schuessler (1821-1898), ο οποίος προχώρησε την έρευνα και τα μετέτρεψε σε ένα αυτόνομο θεραπευτικό σύστημα.

Ο Schuessler είχε εκπαιδευτεί ως ομοιοπαθητικός και επηρεάστηκε από τις θεωρίες ορισμένων μεγάλων σύγχρονών του φυσιολόγων, κυρίως του Virchow και του Moleschott, οι οποίοι έκριναν ότι το κλειδί της συστημικής υγείας ήταν η διατήρηση της υγείας όλων των κυττάρων του οργανισμού. Ο Schuessler τη δεκαετία του 1870 μελέτησε τα συστατικά των οργάνων, των κυττάρων και των ιστών από τις στάχτες της καύσης και διαπίστωσε ότι ο κοινός παρονομαστής όλων των μορφών ζωής (φυτών, ζώων και ανθρώπων) ήταν τα 12 Ιστικά Άλατα που γνωρίζουμε σήμερα.

Ανακάλυψε ότι οι ανεπάρκειες σε ένα ή περισσότερα άλατα μπορούν να εμποδίσουν την καλή λειτουργία των ζωντανών κυττάρων, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία και πυροδοτώντας την έναρξη των μηχανισμών νόσησης του οργανισμού.

Συνειδητοποίησε ότι η βάση αυτού του συστήματος ήταν η κυτταρική διατροφή. Τα βιοχημικά άλατα του Schuessler είναι όντως μέρος της τροφής του σώματος και η χορήγηση τους εξασφαλίζει την καλύτερη λειτουργία των ιστών του οργανισμού. Το άγχος και οι διάφορες παθήσεις προκαλούν διαταραχές σε έναν υγιή μεταβολισμό. Τα Ιστικά Άλατα είναι μικροδόσεις κυτταρικής τροφής σε ομοιοπαθητική δυναμοποίηση συνήθως 6x για εύκολη απορρόφηση από τον οργανισμό. Η σωστή χορήγησή τους επιφέρει την κυτταρική ισορροπία και κατ’ επέκταση την ομοιόσταση και αποκατάσταση της υγείας του οργανισμού.

Τα Βιοχημικά Άλατα είναι εύκολα στη χρήση και χορηγούνται είτε ως μεμονωμένη αγωγή είτε επικουρικά άλλων μεθόδων, ενισχύοντας τα θεραπευτικά τους αποτελέσματα. Στην Ομοιοπαθητική το ομοιοπαθητικό φάρμακο επιφέρει την εις βάθος θεραπεία και τα Ιστικά Άλατα δίνονται συμπληρωματικά ως υποβοήθεια της ομοιοπαθητικής αγωγής.

Οι συνέπειες του αγχωτικού τρόπου ζωής, της ανησυχίας, των κακών διατροφικών συνηθειών, των βιομηχανικά αλλοιωμένων τροφίμων, του μολυσμένου πόσιμου νερού, της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και της ηλεκτρομαγνητικής μόλυνσης, καθώς και η αποβολή των άχρηστων, επιβλαβών προϊόντων του κυττάρου, αποτελούν σήμερα μεγάλες προκλήσεις ακόμη και για τους συνειδητοποιημένους σε θέματα υγείας. Τα Ιστικά Άλατα έρχονται ως σημαντικοί και χρήσιμοι αρωγοί στην διατήρηση της υγείας μας και η γνώση τους είναι απαραίτητη για τον σύγχρονο άνθρωπο.

Υπάρχουν 12 βασικά Βιοχημικά Άλατα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία μιας πολύ μεγάλης ποικιλίας παθήσεων. Αυτά είναι:

 1. Calcarea Fluorica (Φθοριούχο Ασβέστιο)

 2. Calcarea Phosphorica (Φωσφορικό Ασβέστιο)

 3. Calcarea Sulphurica (Θειικό Ασβέστιο)

 4. Ferrum Phosphoricum (Φωσφορικός Σίδηρος)

 5. Kali Muriaticum (Χλωριούχο Κάλιο)

 6. Kali Phosphoricum (Φωσφορικό Κάλιο)

 7. Kali Sulphuricum (Θειικό Κάλιο)

 8. Magnesia Phosphorica (Φωσφορικό Μαγνήσιο)

 9. Natrum Muriaticum (Χλωριούχο Νάτριο)

 10. Natrum Phosphoricum (Φωσφορικό Νάτριο)

 11. Natrum Sulphuricum (Θειικό Νάτριο)

 12. Silicea (Πυρίτιο)

Η χρήση των Βιοχημικών Αλάτων είναι μία μη παρεμβατική αποτελεσματική επιλογή για χρόνιες και οξείες καταστάσεις, έχουν ήπια δράση, χωρίς κίνδυνο ανεπιθύμητων παρενεργειών, είναι μη τοξικά, μη εθιστικά και απολύτως ασφαλή. Είναι γενικά κατάλληλα για όλους, από τα μωρά έως τις έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες και την τρίτη ηλικία. Είναι εξίσου χρήσιμα και για τη θεραπεία των ζώων. Αποτελεί επίσης μια άμεση και οικονομική λύση για όλη την οικογένεια. Είναι απαραίτητα για το φαρμακείο κάθε σπιτιού.

Η ύλη του σεμιναρίου καλύπτει τα ακόλουθα:

* Δώδεκα Ιστικά Άλατα: ιδιότητες και κλινικές εφαρμογές.

* Διάγνωση/Ανάλυση προσώπου για τον εντοπισμό ανεπάρκειας Ιστικού Άλατος.

* Μελέτη της γλώσσας και Ιστικά Άλατα.

* Μελέτη Materia Medica και Repertory για την σωστή επιλογή Ιστικού Άλατος.

* Παθήσεις και Ιστικά Άλατα.

Το σεμινάριο αυτό είναι μέρος του τριετούς προγράμματος στην Κλασική Ομοιοπαθητική. Αποτελεί όμως και ένα αυτόνομο σεμινάριο για σπουδαστές και θεραπευτές άλλων ειδικοτήτων καθώς και για άτομα με ενδιαφέρον στις εναλλακτικές θεραπείες και όσους επιθυμούν να γνωρίσουν την χρήση των βιοχημικών αλάτων για προσωπική χρήση στο σπίτι για τον εαυτό τους και την οικογένειά τους.

Το μεγάλο προτέρημα της μεθόδου είναι ότι η εκμάθησή της είναι εύκολη για όλους αφού περιλαμβάνει την μελέτη δώδεκα μόνο ουσιών ως ένα αποτελεσματικό εργαλείο για πρόληψη αλλά και θεραπεία σε ένα ευρύ φάσμα ανισορροπιών.

Καθηγητές