Γεμμοθεραπεία

Η Γεμμοθεραπεία είναι μία μορφή ολιστικής φυτικής θεραπείας που βρίσκεται ανάμεσα στην Φυτοθεραπεία και την Ομοιοπαθητική. Τα γεμμοθεραπευτικά εκχυλίσματα  έχουν φυτική προέλευση και είναι ελαφρώς δυναμοποιημένα όπως και τα ομοιοπαθητικά φάρμακα. Χρησιμοποιούνται με τη μορφή γλυκερινικών εμβρεγμάτων οφθαλμών και άλλων εμβρυακών φυτικών κυττάρων στην 1D/1X δυναμοποίηση.

Αναφορές στην θεραπευτική χρήση φυτικών οφθαλμών χρονολογούνται από την εποχή της αρχαίας Αιγύπτου. Στη δεκαετία του 1950, ο Δρ Pol Henry (1918 – 1988), ένας Βέλγος ομοιοπαθητικός γιατρός, πραγματοποίησε έρευνα σχετικά με τις θεραπευτικές ιδιότητες των οφθαλμών των φυτών. Δημοσίευσε τα αποτελέσματα της έρευνας και των κλινικών δοκιμών του το 1970 και ονόμασε αυτή τη νέα θεραπεία “Φυτο-εμβρυοθεραπεία”. Aπέδωσε την αποτελεσματικότητα των εκχυλισμάτων αυτών στην ζωτική τους ενέργεια, και τη δύναμη των φυτικών μπουμπουκιών (οφθαλμών) στην ικανότητά τους για ανασυγκρότηση των ιστών.

Ο Γάλλος ομοιοπαθητικός γιατρός, ο Δρ Max Tetau (1927 – 2012) ανέπτυξε περαιτέρω την κλινική εφαρμογή αυτών των φυτικών οφθαλμών και την ονόμασε «Gemmotherapy»/(Γεμμοθεραπεία). Αυτή η λέξη προέρχεται από το λατινικό “gemmae” που σημαίνει τόσο μπουμπούκι φυτού όσο και πολύτιμο λίθο. Αυτό το όνομα έχει έκτοτε υιοθετηθεί παγκοσμίως. Ο ίδιος όρισε τη νέα θεραπευτική προσέγγιση ως εξής:

“ Η Γεμμοθεραπεία είναι μια θεραπευτική μέθοδος που χρησιμοποιεί εκχυλίσματα φυτικών οφθαλμών και άλλων εμβρυακών φυτικών ιστών, που συλλέγονται από το φρέσκο φυτό υπό ανάπτυξη.”

Dr  Max Tetau

Σε αντίθεση με τη Φυτοθεραπεία που χρησιμοποιεί τα ενήλικα βότανα, η Γεμμοθεραπεία χρησιμοποιεί φυτικά υλικά εμβρυακών ιστών σε πλήρη ανάπτυξη που περιέχουν όλες τις γενετικές πληροφορίες και ολόκληρη τη δύναμη του μελλοντικού φυτού, αποτελούν έτσι μια πραγματική συγκέντρωση ενέργειας και ζωτικότητας.

Εκτός από το ότι περιέχουν βιταμίνες, ολιγοστοιχεία και μέταλλα, τα φυτικά αυτά υλικά είναι πλούσια σε νουκλεϊκά οξέα, αυξητικές ορμόνες και άλλες δραστικές ουσίες, οι οποίες σε σχέση με άλλους φυτικούς ιστούς αρχίζουν να εξαφανίζονται αφού ένα φυτό φτάσει σε ένα ορισμένο σημείο της ανάπτυξής του. Δηλαδή περιέχουν πολλά ενεργά στοιχεία που δεν θα υπάρχουν πλέον στο ώριμο φυτό. Αυτό εξηγεί το ευρύ φάσμα εφαρμογών και την αποτελεσματικότητα των θεραπειών της Γεμμοθεραπείας.

Τα Γεμμοθεραπευτικά σκευάσματα επηρεάζουν όλα τα επίπεδα του ανθρώπου, επιδρούν ολιστικά: σωματικά, ακόμη και κυτταρικά και ψυχικά. Επιπλέον επιφέρουν μία βαθιά παροχέτευση-αποτοξίνωση στον οργανισμό & τον καθαρίζουν σε κυτταρικό επίπεδο.

Οι κύριες δράσεις της Γεμμοθεραπείας είναι οι παρακάτω:

 • Διευκολύνει την αποτοξίνωση του οργανισμού.
 • Βοηθά την αναγέννηση των ιστών, συντελώντας στην αντιγήρανση.
 • Ενθαρρύνει τη σωστή λειτουργία των οργάνων.
 • Ρυθμίζει το νευρικό, το ορμονικό και το ανοσοποιητικό σύστημα. Τονώνει το μεταβολισμό.
 • Ενδυναμώνει γενικά και ενισχύει τον οργανισμό.

Μερικές από τις ενδείξεις για την εφαρμογή της Γεμμοθεραπείας που θα αναλυθούν είναι οι ακόλουθες:

 • Συναισθηματικές διαταραχές, άγχος, αϋπνία και φοβικές καταστάσεις.
 • Ημικρανίες, κεφαλαλγίες.
 • Τόνωση καρδιαγγειακού συστήματος.
 • Φλεγμονές ανώτερου αναπνευστικού.
 • Διατροφικές διαταραχές, βουλιμία, παχυσαρκία. Πεπτικές διαταραχές. Αποτοξίνωση χολής και ήπατος.
 • Αρθριτικές, ρευματικές και μυοσκελετικές καταστάσεις.
 • Γυναικολογικά προβλήματα.
 • Φλεγμονές ουροποιητικού.
 • Δερματοπάθειες όπως έκζεμα, ακμή.
 • Αποτοξίνωση λέμφου-Κυτταρίτιδα.
 • Τόνωση επινεφριδίων.

Σε αυτό το σεμινάριο θα μελετηθεί η θεραπευτική δράση των 47 πιο σημαντικών Γεμμοθεραπευτικών, και η επίδρασή τους στα διάφορα συστήματα του ανθρώπινου οργανισμού.

Η χρήση της Γεμμοθεραπείας είναι ακίνδυνη και ασφαλής αν εφαρμόζεται σωστά. Δεν έχει παρενέργειες και χορηγείται σε παιδιά, ενήλικες, εγκύους, στην τρίτη ηλικία ακόμη και στα ζώα. Ένα επιπλέον πλεονέκτημα είναι  η ευχάριστη, γλυκίζουσα και αρωματική γεύση τους αρεστή σε όλους.

Η Γεμμοθεραπεία μπορεί να συνδυαστεί με οποιαδήποτε άλλη εναλλακτική θεραπεία (Φυτοθεραπεία, Ομοιοπαθητική, Βελονισμό, Αρωματοθεραπεία,  Αγιουρβέδα, Φυσικοπαθητική, Διατροφολογία, Ρεφλεξολογία κα) ακόμη και με αγωγές της συμβατική Ιατρικής.

Αυτό το σεμινάριο είναι χρήσιμο για τους θεραπευτές κάθε ειδικότητας. Ακόμη και για αρχάριους με προσωπικό ενδιαφέρον σε αυτή τη θεραπευτική προσέγγιση.

Θα δοθούν σημειώσεις και χρήσιμες συνταγές ώστε να είστε σε θέση να βοηθήσετε τον εαυτό σας, την οικογένειά σας, τους ασθενείς σας και να το συνδυάσετε με οποιαδήποτε άλλη θεραπεία εξασκείτε.

Δείτε την παρουσίαση του σεμιναρίου:

https://www.youtube.com/watch?v=gyBMsw5TlMg&t=176s

Γεμμοθεραπεία & Ολιγοθεραπεία

8 Φεβρουαρίου, 2025 @ 10:30 πμ - 5:30 μμ