Εκπαίδευση στη Ρεφλεξολογία

Η Ρεφλεξολογία είναι μια πανάρχαια ολιστική – φυσική επιστήμη. Ως μεθοδολογία που ανήκει στο ευρύτερο φάσμα των θεραπειών αφής, ήταν από τις πρώτες μεθόδους που ανακαλύφθηκαν για την αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων υγείας και ανακούφισης του ανθρώπινου πόνου. Στον σύγχρονο και ταχύτατο κόσμο που ζούμε, η Ρεφλεξολογία κερδίζει όλο και περισσότερο την εμπιστοσύνη των ανθρώπων και ιδιαίτερα των Ελλήνων, διότι έρχεται συμπληρωματικά αλλά και ουδέτερα από την συμβατική ιατρική να βοηθήσει – μέσα από τη χαλάρωση και την εξισορρόπηση – στην αυτοθεραπεία του ανθρώπινου οργανισμού.

Η Ρεφλεξολογία βασίζεται στην αρχική θεωρία ότι το ανθρώπινο σώμα διαιρείται σε δέκα κάθετες ζώνες και ο Ρεφλεξολόγος χρησιμοποιώντας εξειδικευμένους χειρισμούς εργάζεται μέσα σε αυτό το σύστημα ζωνών – ζωνοθεραπεία.Μέσα από την εφαρμογή η θεωρία της μεθόδου εξελίχθηκε από την Φυσιοθεραπεύτρια Γιουνίς Ίνγκαμ, και χάρη στην δική της συμβολή, ο σημερινός ρεφλεξολόγος εργάζεται στα άκρα αντιλαμβάνοντάς τα, ως μικρογραφία του σώματος – ανάκλαση του σώματος.Ο Ρεφλεξολόγος γνωρίζει την ανακλαστική απεικόνιση του σώματος στα πόδια, χέρια και αυτιά, αλλά και πλήθος άλλων μικροσυστημάτων. Διεγείροντας κατάλληλα, μεθοδικά και συστηματικά, τα διαταραγμένα αντανακλαστικά σημεία με εξειδικευμένες πιέσεις και φυσικούς χειρισμούς, απελευθερώνονται οι θεραπευτικές δυνάμεις του σώματος και έτσι επιτυγχάνουμε την ενεργοποίηση για χαλάρωση και εξισορρόπηση, με τελικό αποτέλεσμα την υγεία και αρμονία του οργανισμού.

Σήμερα, με τη μεγάλη εξέλιξη και άνοδο των επιστημών, η Ρεφλεξολογία έπαυσε να είναι μόνο εμπειρική τέχνη και έχει μερίδιο και στην επιστημονική γνώση. Επομένως, η Ρεφλεξολογία είναι συγχρόνως επιστήμη και τέχνη. Επιστήμη γιατί γνωρίζει, όσο είναι δυνατόν, την φυσιολογία του ανθρώπινου σώματος και τέχνη διότι η πρακτική εφαρμογή της εμπεριέχει την ανθρώπινη δημιουργία.
Καλείται ο Ρεφλεξολόγος να συνθέσει – κεντήσει μέσω των τεχνικών που εφαρμόζει, τις συνθήκες ενεργοποίησης της πηγαίας αυτοθεραπευτικής δύναμης του οργανισμού.

Πολλές ασθένειες μπορούν να βοηθηθούν συμπληρωματικά από τη Ρεφλεξολογία, όπως οσφυαλγίες, ισχιαλγίες, αυχενικό σύνδρομο, αρθριτικά, πονοκέφαλοι, αναπνευστικά προβλήματα, ιγμορίτιδα, γαστρίτιδα, δυσκοιλιότητα, κολίτιδα, αλλεργίες κ.ά. Επιπρόσθετα, ποικίλες περιπτώσεις άγχους, στρες και ανεξιχνίαστων πόνων ίσως  βοηθηθούν με την χαλάρωση και αποσυμφόρηση που επιτυγχάνει η Ρεφλεξολογία.

Στην σχολή N.H.S. προσφέρουμε ένα πλήρες επαγγελματικό πρόγραμμα σπουδών υψηλών προδιαγραφών δίνοντας ιδιαίτερα έμφαση στην πρακτική εξάσκηση της Ρεφλεξολογίας. Η διάρκεια των σπουδών είναι δυο ακαδημαϊκά έτη και, για όσους το επιθυμούν, υπάρχει και το τρίτο έτος που είναι προαιρετικό. Με την ολοκλήρωση των σπουδών τους οι απόφοιτοί μας γίνονται δεκτοί σε επαγγελματικά σωματεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Επίσης, στη σχολή N.H.S. παρέχεται μια πληθώρα εξειδικευμένων σεμιναρίων για απόφοιτούς Ρεφλεξολογίας ή άλλων ειδικοτήτων.