Φόρτωση Εκδηλώσεις

Ημέρες: Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή

Ημερομηνίες: 17 – 18 – 19 Μαΐου 2024

Ώρα: 10.30π.μ. – 5.30μ.μ.

Τιμή Συμμετοχής: 430€

Με έγκαιρη προεξόφληση καθώς και για τα μέλη των σωματείων: Ε.Σ.Σ.Ι.Α.Σ και Σ.Ε.Ρ. γίνεται έκπτωση 30%

ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ 12 ΑΤΟΜΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ 16

Χορηγούνται αναλυτικές σημειώσεις, τα άπαντα του Ιπποκράτη και πιστοποιητικό εκπαίδευσης

Οι απόφοιτοι της σχολής μας μπορούν να εγγραφούν (εάν το επιθυμούν) στο Επαγγελματικό Σωματείο Συμπληρωματικής Ιατρικής Ε.Σ.Σ.Ι.Α.Σ.

Πληροφορίες μαθήματος

Όταν επισκέπτεται ένας τουρίστας την Κίνα θα δοκιμάσει Tui na massage, στην Ταϊλάνδη, το Thai massage, στην Χαβάη, το Lomi lomi massage.

Ερώτηση: Όταν κάποιος επισκέπτεται την Ελλάδα, ΠΟΙΟ μασάζ θα δοκιμάσει;

Εφόσον δεν πουλάμε στο μουσείο της Ακρόπολης μινιατούρες Πύργους του Άιφελ ή του Σινικού Τείχους, αλλά τον Παρθενώνα ή τον Αρύβαλλο (μικρό αγγείο λαδιού) και τη Στλεγγίδα, γιατί στα SPA της Ελλάδας δεν προσφέρεται Ιπποκρατική μάλαξη;

Μήπως δεν υπήρξε τέτοια τέχνη στην Αρχαία Ελλάδα;

Μετάφραση – Ο ιατρός πρέπει να γνωρίζει πολλά πράγματα και, ανάμεσα στα άλλα, να γνωρίζει τρίψεις (μασάζ), μολονότι η λέξη είναι η ίδια, το αποτέλεσμα, ωστόσο, είναι διαφορετικό: με τις τρίψεις, μια άρθρωση πολύ χαλαρή σφίγγει και μια άρθρωση πολύ δύσκαμπτη χαλαρώνεται, αλλά θα καθορίσουμε τους κανόνες των τρίψεων, σε μια άλλη πραγματεία.

Μήπως δεν την εφάρμοζε ο Πατέρας της Ιατρικής;

Μετάφραση – Οι εντριβές μπορούν να χαλαρώσουν ή να αυξήσουν τον τόνο των μαλακών μορίων και να αναπτύξουν τη σαρκοφυία, ή να τα αδυνατίσουν, μια σκληρή εντριβή αυξάνει τον τόνο, μια μαλακή εντριβή χαλαρώνει, μια συχνή εντριβή αδυνατίζει, μια μέτρια εντριβή παχαίνει τα μαλακά μόρια. (Ιπποκράτης – ΚΑΤ/ ΙΗΤΡΕΙΟΝ, 17)

Περιεχόμενο Σεμιναρίου:

  • Αποφθέγματα Ιπποκράτη, Φιλόστρατου κ.ά. (αρχαία ελληνικά, μεταφρασμένα στα νεοελληνικά και αγγλικά, ιστοσελίδα στα γαλλικά)
  • Μελέτη των μεσημβρινών (4 ζεύγη) του Ιπποκράτη. Σύγκριση με Κινέζικους μεσημβρινούς και το νευρικό σύστημα
  • Πρακτική εξάσκηση

Είναι γεγονός ότι «δανείσαμε» όλη την γνώση της Αρχαίας Ελλάδος στους βαρβάρους και τώρα καλείται ό ενδιαφερόμενος Έλληνας μασέρ (αλείπτης – ιατραλείπτης) να την μάθει – διεκδικήσει σε μορφή αντιδάνειου.

Ενημέρωση για το σεμινάριο της Αρχαίας Ελληνικής Ιπποκρατικής μαλαξης που θα πραγματοποιηθεί 27-29 Ιουνίου.Πληροφορίες στην γραμματεία 2109825025

Δημοσιεύτηκε από Spiros Bodyworx Dimitrakoulas στις Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2020

Καθηγητές