Φόρτωση Εκδηλώσεις

Ημέρα: Σάββατο και Κυριακή
Ημερομηνίες: 7 και 8 Δεκεμβρίου 2024
Ώρες: 10.30π.μ. – 3.30μ.μ.

Τιμή Συμμετοχής: 150€

Έγκαιρη προεξόφληση δέκα ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου,  έκπτωση  10% άνεργοι 15%

Ελάχιστη συμμετοχή τμήματος 12 άτομα

ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Πληροφορίες μαθήματος

Καλιφορνέζικη μάλαξη (Californian Massage)

Πρόκειται για μια σύγχρονη ειδικότητα μάλαξης η οποία κινείται σε τρία επίπεδα, το ενεργειακό, το συναισθηματικό και το φυσικό.

Στο Californian massage ο ειδικός που το ασκεί, χρησιμοποιεί την «μη διεισδυτική» ψηλάφηση, δηλαδή χειρισμούς και τεχνικές που δεν προκαλούν «αντίσταση». Αυτή η προσέγγιση επιτρέπει στον θεραπευτή να απορροφήσει πληροφορίες από όλα τα επίπεδα της ύπαρξης του δέκτη του. Σαν ένα σφουγγάρι που τοποθετείται σε μια πισίνα με νερό.

Επίσης, οι κινήσεις του θεραπευτή είναι αργές, οριζόντιες ή κυκλικές, συνεχόμενες, απαλές και ελεγχόμενες. Το βάρος του σώματος μετατοπίζεται τακτικά από το ένα πόδι στο άλλο. Η τεχνική προσομοιάζει με χορό, ενώ κάποιοι την ονομάζουν μάλαξη και ταυτόχρονο tai – chi (διαλογισμός κίνησης).

Το Californian massage γίνεται σε όλο το σώμα με έναρξη το πίσω μέρος. Ξεκινάμε αλείφοντας με λάδι όλο το πίσω μέρος του σώματος το οποίο δεν είναι καλυμμένο με πετσέτα. Αρχίζουμε από την σπονδυλική στήλη και τα χέρια μας κινούνται πολύ αργά στην αρχή για να έχουμε χρόνο συνειδητοποίησης της κατάστασης του δέκτη μας σ όλα τα επίπεδα της ύπαρξής του. Καλύπτουμε με θωπείες έως ανατρίψεις όλη την Σ.Σ και τα άνω άκρα με τις παλάμες μας να κινούνται είτε δίπλα – δίπλα, είτε παρασπονδυλικά, είτε αρμονικά σε κάθε άρθρωση των άνω άκρων, ταυτόχρονα (ώμος – ώμος, αγκώνας – αγκώνας, καρπός – καρπός). Το ίδιο γίνεται και στα κάτω άκρα (μηρός – μηρός, ιγνυακή κοιλότητα – ιγνυακή κοιλότητα, πτέρνα – πτέρνα).

Παράλληλα παρατηρούμε την διανοητική και τη συναισθηματική μας κατάσταση. Π.χ νιώθουμε όμορφα, ηρεμία, αρμονία, χαλάρωση; Αν ναι συνεχίζουμε στον ίδιο ρυθμό και παρατηρούμε αν και ο δέκτης μας αισθάνεται το ίδιο, οπότε η θεραπευτική ροή δεν διακόπτεται. Αν κάτι στις αισθήσεις μας δεν πηγαίνει καλά, σταματάμε την κίνηση των χεριών μας και απλά αγγίζουμε. Η πρόθεση μας είναι η απόλυτη αίσθηση ηρεμίας, αρμονίας, γαλήνης. Προσπαθούμε να νιώσουμε τι δεν μας οδηγεί στο στόχο μας από την πλευρά του θεραπευμένου κι αν δεν το βρούμε, ξεκινάμε ήπιο διάλογο με όσο το δυνατόν λιγότερες λέξεις. Επίσης δίνουμε συμβουλές ηρεμίας, αναπνοής, στάσης σώματος που θα βοηθήσουν στο στόχο μας ο οποίος είναι η τέλεια χαλάρωση.

Αν όλα πηγαίνουν ομαλά, σταματάμε να ελέγχουμε το ρυθμό ( την ταχύτητα) και τα χέρια μας κινούνται σε πιο γρήγορο τέμπο ή με το ρυθμό της μουσικής, αν υπάρχει. Αν όσο συνεχίζουμε ανακαλύπτουμε μπλοκαρίσματα, φρενάρουμε και μειώνουμε την ταχύτητα της κίνησης των χεριών με τη σκέψη μας, παρατηρούμε την αλλαγή, και ξανά-χάνουμε τον έλεγχο της ροής. Τα μάτια μας μπορεί να είναι ανοιχτά ή κλειστά, δεν μας απασχολεί ποιο μέρος του σώματος αγγίζουμε και κινούμαστε σε όλη την επιφάνεια (πρόσθια – οπίσθια). Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το πόσο μπλοκαρισμένο ενεργειακά είναι το σημείο που αγγίζουμε και συμπεριφερόμαστε ανάλογα.

Από ένα σημείο και μετά ανακαλύπτουμε ότι ο χρόνος είναι κάτι που δεν μας απασχολεί, επίσης δεν υπάρχει έλεγχος των χεριών κι εμείς γινόμαστε οι θεατές της μάλαξης καθώς τα χέρια μας την επιτελούν. Ο αρχικός έλεγχος της κίνησης των χεριών από το νου και τον εγκέφαλο γίνεται αυτοματική κίνηση (χωρίς τον έλεγχο του βουλητικού σκέλους). Εμείς παρακολουθούμε, παρατηρούμε και δίνουμε βάση στο τι νιώθουμε, στα συναισθήματά μας (feelings) και στο τι νιώθει ο δέκτης μας.

Μέσα από την αίσθηση η οποία είναι πρωτεύουσα ενέργεια και στόχος στην συγκεκριμένη ειδικότητα, το σώμα, ο εγκέφαλος και το ενεργειακό πεδίο του αλλάζουν με φυσικό και χωρίς προσπάθεια τρόπο. Ο οργανισμός αυτοθεραπεύεται, απελευθερώνεται, τα συστήματα φυσικά και ενεργειακά ομαλοποιούνται και ο εγκέφαλος προσεγγίζει υψηλά συνειδησιακά επίπεδα.

Η συνείδηση έχει διευρυνθεί. Ο εγκέφαλος αποκτά σφαιρική συνοχή. Με τη δύναμη των αισθήσεων και των συναισθημάτων προάγουμε την συνολική ανάπτυξη των σωματικών και εγκεφαλικών λειτουργιών. Η απόλυτη ηρεμία, η βαθιά χαλάρωση, η ησυχία, η σιγή δίνουν στην μάλαξη μορφή ταξιδιού. Η μάλαξη γίνεται ταξίδι και ταυτόχρονα δημιουργία.

Καθηγητές