Φόρτωση Εκδηλώσεις

Διάρκεια: 1 Σαββατοκύριακο
Ημερομηνίες: 28-29 Μαΐου 2022
Ώρα: 11.00π.μ. – 3.00μ.μ.

Το σεμινάριο διεξάγεται διαδικτυακά

Τιμή Συμμετοχής: 50€

Έγκαιρη προεξόφληση έκπτωση 20%

Για τους σπουδαστές του N.H.S. έκπτωση 50%

Παρέχονται σημειώσεις και πιστοποιητικό παρακολούθησης

Πληροφορίες μαθήματος

Το σεμινάριο αυτό προσφέρει σημαντικές πληροφορίες γύρω απο θέματα διαφορετικότητας φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού, σεξουαλικότητας και  δομών σχέσεων και οικογένειας.

Στους συμμετέχοντες θα δοθούν πολύτιμα εργαλεία, τα οποία προσφέρουν τη δυνατότητα σε επαγγελματίες όπως ψυχολόγους, ψυχοθεραπευτές, coaches, εναλλακτικούς θεραπευτές, γιατρούς, εκπαιδευτικούς κλπ. να δημιουργούν σχέσεις εμπιστοσύνης και ένα ασφαλές περιβάλλον στις συνεδρίες ή στα μαθήματά τους.  Με αυτή τη γνώση θα μπορούν να συνεισφέρουν πιο αποτελεσματικά στην υγεία, ευημερία, και προσωπική ανάπτυξη των πελατών, ασθενών, μαθητών τους.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας, εναλλακτικούς θεραπευτές, coaches, γιατρούς, σε όσους βρίσκονται στο χώρο της εκπαίδευσης, αλλά και σε εργοδότες, γονείς, και σε όλους όσους ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα γύρω από το θέμα της διαφορετικότητας.

Περιεχόμενο Σεμιναρίου

1.  Περιγραφή των σύγχρονων ορολογιών που χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν όλο το φάσμα των φύλων, σεξουαλικών προσανατολισμών, σεξουαλικοτήτων και δομών σχέσεων και οικογενειών.

2. Κατανόηση του είδους της γλώσσας που μπορούμε να χρησιμοποιούμε προκειμένου να μην παθολογικοποιούμε ή να προσβάλουμε άτομα που ανήκουν στο φάσμα αυτών των διαφορετικοτήτων και οποιασδήποτε άλλης διαφορετικότητας, και με αυτό τον τρόπο να συμβάλλουμε θετικά στην διαφύλαξη της καλής ψυχικής υγείας των συνανθρώπων μας.

3. Κατανόηση της ενεργειακής σημασίας (δόνησης) της διαφορετικότητας. Κατανόηση των λόγων για τους οποίους αυτή τη στιγμή η διαφορετικότητα αποτελεί ένα σημαντικό θέμα συζήτησης παγκοσμίως. Κατανόηση των συνεπειών αυτών των συζητήσεων για την εξέλιξη των ανθρωπίνων κοινωνιών και την ευτυχία και ευημερία των μελών τους .

Στόχοι του Σεμιναρίου

1. Η καλύτερη δυνατή υποστήριξη από την πλευρά μας, ως θεραπευτές, δάσκαλοι, γονείς, εργοδότες κλπ., όλων των ανθρώπων που απευθύνονται σε εμάς.

2. Η εκμάθηση και επιτυχής χρήση του λεξιλογίου που δημιουργεί ασφαλές πλαίσιο επικοινωνίας, καλλιεργεί την ενθάρρυνση και το σεβασμό απέναντι σε πελάτες, μαθητές, φίλους, συγγενείς, συναδέλφους, υπαλλήλους κλπ., και προωθεί την καλή ψυχική τους υγεία και ευημερία.

3. Η γνώση και διαχείριση του δικού μας παιδικού προγραμματισμού και των περιοριστικών μας πεποιθήσεων σε σχέση με τη δική μας διαφορετικότητα και τη δική μας αυθεντικότητα.

Καθηγητές