Φόρτωση Εκδηλώσεις

Ημερομηνίες: 8 και 9 Φεβρουαρίου 2025

Ημέρες: Σάββατο και Κυριακή

Ώρες: 10.30π.μ. – 3.30μ.μ.

Τιμή Συμμετοχής: 150€

Έγκαιρη προεξόφληση δέκα ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου,  έκπτωση  10% άνεργοι 15%

Ελάχιστη συμμετοχή τμήματος 12 άτομα

ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Πληροφορίες μαθήματος

Indian Scalp Massage

H Ινδική μάλαξη και η Ινδική μάλαξη κεφαλής είναι δύο παραδοσιακές ειδικότητες που τις γνωρίσαμε και στο δυτικό κόσμο, μέσα από την Ινδική Ιατρική και την σοφία των βεδικών επιστημών

Η Ινδική Ιατρική  χρησιμοποιεί εδώ και χιλιάδες χρόνια, τεχνικές χειρομαλάξεων για την χαλάρωση των μυών, την απελευθέρωση των εντάσεων του σώματος και την συνολική εξισορρόπηση, ομαλοποίηση και αποτοξίνωση.
Στην θεωρία της, η Ινδική Ιατρική μάς αναφέρει ότι στην φύση υπάρχουν 5 στοιχεία και 3 ενέργειες που τα επηρεάζουν. Τα στοιχεία είναι: o χώρος, ο αέρας, η φωτιά, το νερό και η γη.  Αντίστοιχα, οι ενέργειες είναι: 1. H ενέργεια vata που περισσότερο ταιριάζει στο χώρο και στον αέρα. 2. Η ενέργεια pitta που είναι η ενέργεια της φωτιάς 3. Η ενέργεια kapha που συνδυάζεται με το νερό και τη γη.
Ο αέρας σε πρακτικό επίπεδο στον ανθρώπινο οργανισμό ταιριάζει με την κίνηση και την ροή του σώματος. Η φωτιά είναι ο μεταβολισμός και οι καύσεις. Το νερό αφορά όλα τα υγρά του σώματος ενώ η γη είναι οι μύες, οι ιστοί και γενικότερα ότι αποτελεί το υλικό κομμάτι της ύπαρξής μας. Οι ενέργειες ωθούν τα πέντε στοιχεία να κάνουν την δραστηριότητά για την οποία έχουν δημιουργηθεί.  Οι ενέργειες αυτές, υπάρχουν σε όλους μας σε διαφορετικές αναλογίες.

Ο κύριος στόχος της Ινδικής  μάλαξης είναι να ομαλοποιήσει τις ενέργειες σε κάθε άτομο σύμφωνα με την φυσιολογία του καθενός.

Ο ειδικός που θα ασκήσει το Indian ή το Indian scalp massage χρειάζεται πριν ξεκινήσει να κάνει σωστή αξιολόγηση στις ενέργειες του ατόμου που θα δεχτεί τη συνεδρία. Μετά προσαρμόζει τις τεχνικές του ανάλογα με τις ανάγκες και κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, παρατηρεί κάθε λεπτό τις αλλαγές.

Σκοπός μας είναι το να επιτευχθούν θεραπευτικά αποτελέσματα σε όλο το σώμα (αγγειοδιαστολή, υπεραιμία, ρύθμιση του μεταβολισμού, μείωση των εντάσεων και των μυϊκών σπασμών), μέσα από μια τονωτική και δυναμική συνεδρία μάλαξης. Στην Ινδική μάλαξη κεφαλής εστιάζουμε κυρίως στο να διευκολύνουμε την κίνηση του κεφαλιού σε όλο το εύρος και όλους τους άξονες κίνησης. Κύρια σημεία που επικεντρώνουμε την προσοχή μας είναι η ένωση του κρανίου με τη σπονδυλική στήλη (κρανιακή βάση), η περιοχή των κροταφικών οστών, το σημείο ανάμεσα στα μάτια, και το τριχωτό της κεφαλής.

Καθηγητές