Φόρτωση Εκδηλώσεις

Ημέρες: Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή

Ημερομηνίες: 17,  18,  19 Ιανουαρίου 2025

Ώρα: 10.30π.μ. – 5.30μ.μ.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε απόφοιτους Ρεφλεξολογίας και εν δυνάμει σπουδαστές της Ρεφλεξολογίας αλλά, και επαγγελματίες – σπουδαστές όλων των ειδικοτήτων σωματοθεραπείας. Ενώ θα εστιάσουμε στην (ανακλαστική) ανάτριψη του άκρου πόδα οι πληροφορίες που δίδονται σχετικά με την εφαρμογή και το τελικό αποτέλεσμα του καθενός συνδυασμού από τους συνολικά εννέα (συνδυασμός των  ένταση πίεσης και χρονικής διάρκειας χειρισμών) μπορεί να εφαρμοστεί οπουδήποτε στο σώμα.

Τιμή Συμμετοχής: 430€

Με έγκαιρη προεξόφληση καθώς και για τα μέλη των σωματείων: Ε.Σ.Σ.Ι.Α.Σ και Σ.Ε.Ρ. γίνεται έκπτωση 30%

ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ 12 ΑΤΟΜΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ 16

Θα δοθούν: πιστοποιητικό εκπαίδευσης, σημειώσεις και πολύτιμα αρχεία σε ηλεκτρονική μορφή. Όπως και εκπαιδευτικό power point.

Πληροφορίες μαθήματος

Μύηση στην “Ορθοπεδική Ρεφλεξολογία”.

Προκύπτει από την βιβλιογραφία που μας κληροδότησαν οι Έλληνες πρόγονοι μας ότι, οι αρχαίοι Έλληνες εξασκούσανε και στα άκρα μαλάξεις για πολύ συγκεκριμένους, ανακλαστικούς λόγους. Η συγκεκριμένη  γνώση έχει καταγραφεί, και αρχικός στόχος μας είναι να αποκατασταθεί η ιστορία της Ρεφλεξολογίας. Επιπρόσθετα να αναβιώσει θεωρητικά και πρακτικά η προσέγγιση των αρχαίων Ελλήνων σε ότι αφορά την “ανάτριψη” δημιουργώντας εκπαιδευμένους Ρεφλεξολόγους, που θα φέρουν τον διακριτό τίτλο “Ορθοπεδικός Ρεφλεξολόγος”. Η διδασκομένη ύλη πλαισιώνεται θεωρητικά από απάνθισμα της καταγεγραμμένης γνώσης που μας παρέδωσαν οι Ιπποκράτης, Γαληνός,  Φιλόστρατος, Κέλσος, Πλούταρχος κ.α.

Τα θέματα που θα αναπτυχθούν είναι:

 • Αποκατάσταση της ιστορίας της Ρεφλεξολογίας, τα ανακριβή στοιχεία και οι συνέπειες τους. (Τεκμηριωμένα στοιχεία με παραπομπές)
 • Διάρκεια και ένταση πίεσης – τα διαφορετικά αποτελέσματα που επιφέρουν οι εννέα συνδυασμοί.
 • Παρατήρηση και αξιολόγηση της κατάστασης του πελάτη. Δημιουργώντας την καλύτερη δυνατή προσέγγιση.
 • Θεωρία Πύρ – Ύδωρ αντί αυτής του Yin/Yang
 • Η φιλοσοφία και η ηθική που εξέφραζε ο Ιπποκράτης.
 • Οι τέσσερις μεσημβρινοί του Ιπποκράτη, σύγκριση με τους Κινέζικους μεσημβρινούς, Νευρικό σύστημα και μύο-περιτοναϊκές αλυσίδες.
 • Τα τέσσερα είδη των “τρίψεων”, (σύμφωνα με το μέσο που χρησιμοποιείτε, π.χ. ελαιόλαδο) και οι προτεινόμενες συνθήκες εφαρμογής τους.

Επεξήγηση του όρου: “Ορθοπεδικός Ρεφλεξολόγος”.

Ορθοπαιδική ή Ορθοπεδική, είναι κλάδος της Ιατρικής που ασχολείται με τις παθήσεις του κινητικού συστήματος και τα κατάγματα. ΔΕΝ υπάρχει καμία πρόθεση δημιουργίας εντυπώσεων σύγκλισης προς την συγκεκριμένη ιατρική ειδικότητα. Στην προσπάθεια μας να βρούμε ένα χρηστικό και πρακτικό όρο με αρχαίες ελληνικές ρίζες καταλήξαμε στο “Ορθοπεδική Ρεφλεξολογία” επειδή:

 • Παρατηρήσαμε ότι στα ιατρικά συνέδρια, αλλά και στα διάφορα συγγράμματα και περιοδικά στην Ελλάδα, και στο εξωτερικό να χρησιμοποιείται αποκλειστικά το αρχικό όνομα “Oρθοπαιδική – Orthopaedic” του Nicolas Andry. 1741 (και στο λεξικό Ν. Ελ. Γλ. 2002 του Μπαμπινιώτη).
 • Πεδάω = δένω ισχυρά, έχει την ίδια προέλευση με το πους (=πόδι) δηλ., τις ινδοευρωπαϊκές ρίζες ped και pod.
 • “Ορθοποδώ”, συμπληρωματικά, μέσω της Ορθοπεδικής Ρεφλεξολογίας.
 • Η όρθωση του ατόμου θα γίνει με πέδες, δηλαδή με δεσμά, επιδέσμους. Τα χέρια του Ρεφλεξολόγου λειτουργούν ως πέδες στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Ο τρόπος που εφαρμόζουμε τους χειρισμούς μας, υπακούοντας στους κανόνες που πρώτος κατέγραψε ο Ιπποκράτης, θα περιδέσουμε τα ανακλαστικά του πόδα ώστε να ορθοποδήσει το άτομο

Καθηγητές