Η Γαία Δημητρίου είναι απόφοιτος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος ΒΑ Arts and Sciences, Major Psychology, Minor Philosophy. Έχει ολοκληρώσει το διεθνές Πρόγραμμα Εκπαίδευσης του Bach Centre στην Αγγλία και την Νέα Υόρκη και το διεθνές Πρόγραμμα της Σχολής Basi Pilates με εξειδίκευση στο Pilates εγκυμοσύνης. Είναι ιδρυτικό μέλος και από το 2015 τελεί Πρόεδρος του Μη Κερδοσκοπικου Σωματείου Αείφαρον.

Έφερε πρώτη στην Ελλάδα την Διεθνή Πιστοποίηση του Κέντρου Μπαχ της Αγγλίας και ασχολείται με την θεραπευτική μέθοδο των Ανθοΐαμάτων τα τελευταία 14 χρόνια.

Έχει εργαστεί συμβουλευτικά και με την χρήση των Ιαμάτων πάνω στην απεξάρτηση, τον αυτισμό, στις διαταραχές διάθεσης και διατροφής καθώς και στην οικογενειακή συμβουλευτική, στις σχέσεις ζευγαριών και το 2019 ολοκλήρωσε 3μηνο πρόγραμμα εκπαίδευσης και θεραπευτικής στην Μέθοδο Ιαμάτων Μπαχ στις Αγροτικές Φυλακές Τίρυνθας και στις Κλειστές Φυλακές Ναυπλίου.

Στην μέθοδο των Ανθοϊαμάτων Μπαχ βρήκε μια αποτελεσματική μέθοδο για την ουσιαστική και ολιστική θεραπεία της ψυχής, έναν δυναμικό και συνάμα ήπιο τρόπο ανανέωσης της ζωής του ανθρώπου και αποκατάστασης της ψυχικής και νοητικής υγείας.

Στην μέθοδο του Pilates βρήκε την οδό να συμμετέχει με ασφάλεια και το σώμα στην διάπλαση μιας υγιούς προσωπικότητας, στο πνεύμα του νους υγιής εν σώματι υγιεί.

Από το 2014 έχει εργαστεί ως δασκάλα της μεθόδου ιδιωτικά και σε διάφορα στούντιο της Ελλάδας όπως το Swaha, το NYSY studios, Y Dance Pilates Studio στο Ηράκλειο Κρήτης κ.α.

Μέσω της δράσης της στο Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο Αείφαρον ήρθε πιο κοντά σε θέματα διαχείρισης πράσινης ενέργειας και ενεργειακής αυτονομίας καθώς και στην σημασία της φυσικής καλλιέργειας και στην ανάπτυξη υγειών σχέσεων με το περιβάλλον πέρα από τις αστικές δομές.