Ο Ηλίας Γρατσίας ασχολείται επαγγελματικά με την τέχνη του μασάζ τα τελευταία 16 χρόνια. Αφού εργάστηκε τα πρώτα 4 χρόνια της σταδιοδρομίας του ως μασέρ σε διάφορα νησιά, το 2012 ίδρυσε την ατομική επιχείρηση “Massage Culture” στην οποία δραστηριοποιείται με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία 12 χρόνια και η οποία  εδρεύει στα Άνω Πατήσια στην Αθήνα. Έχει παρακολουθήσει δεκάδες σεμινάρια μάλαξης, έχει μαθητεύσει δίπλα σε πολύ σημαντικούς δασκάλους και έχει στο ενεργητικό του πολλές χιλιάδες συνεδρίες μάλαξης.  Όλα τα παραπάνω  τον καθιστούν έναν επαγγελματία μασέρ με πολύ μεγάλη εμπειρία και με βαθιά γνώση στο αντικείμενό του, τα οποία με μεγάλο πάθος και μεράκι μεταδίδει στους μαθητές του. Μέσω της διδασκαλίας στόχος του είναι να εκπαιδεύσει άρτια τους  μαθητές του, να τους μεταδώσει όλα τα μυστικά που έχει αποκομίσει από την πολυετή γνώση και εμπειρία του, να τους εμπνεύσει και να τους καθοδηγήσει να γίνουν άριστοι επαγγελματίες.

Διακρίσεις:

Έχει βραβευθεί με 2 ασημένια μετάλλια σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα επαγγελματικού μασάζ στις κατηγορίες «Χαλαρωτικό μασάζ» και «Αθλητικό μασάζ».

Είδη μασάζ στα οποία έχει εκπαιδευτεί:

1) Σιάτσου (Παραδοσιακό Ιαπωνέζικο Μασάζ)

2) Σουηδικό (Χαλαρωτικό ή Ολιστικό) Μασάζ

3) Αθλητικό Μασάζ

4) Thai Yoga Massage (Παραδοσιακό Ταϊλανδέζικο Μασάζ)

5) Lomi Lomi (Παραδοσιακό Χαβανέζικο Μασάζ)

6) Λεμφικό Μασάζ

7) Αγιουβερδικό Μασάζ (Παραδοσιακό Ινδικό Μασάζ)

8) Thai Foot Massage

9) Ρεζουβάνς

10) Guasha

11) On Site (Chair) Massage

12) Μόξα και Βεντούζες

13) Αναλγητικό Μασάζ (Αυχεναλγίες, Οσφυαλγίες, Ισχυαλγίες)

14) Κοιλιακή Μάλαξη των Ίνκας

15) Trigger Points Massage

16) Σπονδυλοθεραπεία

17) Νευρομυϊκή μάλαξη

18) Deep Tissue

19) Tuina

20) Indian Head Massage

21) Μασάζ για εγκύους

22) Hot Stones Μασάζ

23) Ειδικές στοχευμένες τεχνικές με την χρήση βεντουζών, medical sticks, κινησιοθεραπείας, μάλαξης και ασκησιολογίου (αντιμετώπιση αυχενικών συνδρόμων, αυχεναλγίας, μυϊκών σπασμών, επικονδυλίτιδων, οσφυαλγίας, ισχυαλγίας, τενοντίτιδας ώμου, τενοντίτιδας αχίλλειου τένοντα, άκανθας πτέρνας, στενωτικής τενοντοελυτρίτιδας, θλάσεως, διαστρέμματος, χονδροπάθειας, κύστης baker, πελματιαίας απενευρωσίτιδας, περιοστίτιδας, σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα κ.α)

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

24) Pranic Healing (Basic, Advanced, Psycotherapy)