Φόρτωση Εκδηλώσεις

Ημέρες: Σαββατοκύριακο

Ημερομηνίες: 15 & 16 Ιουνίου 2024

Ώρες: 10.30π.μ. – 3.30μ.μ.

Τιμή Συμμετοχής: 150€

Έγκαιρη προεξόφληση δέκα ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου,  έκπτωση  10% άνεργοι 15%

Ελάχιστη συμμετοχή τμήματος 12 άτομα

ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Πληροφορίες μαθήματος

Ειδική Θεραπευτική Μάλαξη Κοιλιακής Χώρας

Το κοιλιακό μασάζ αναφέρεται σε μια θεραπευτική τεχνική που περιλαμβάνει χειρισμούς μάλαξης στην κοιλιακή  χώρα  για την προώθηση της χαλάρωσης, τη βελτίωση της πέψης, την ανακούφιση από τη δυσκοιλιότητα, τη μείωση του φουσκώματος και την ανακούφιση της κοιλιακής δυσφορίας. Πρόκειται για μία εξαιρετική τεχνική η οποία δρα τόσο μηχανικά  όσο και αντανακλαστικά στα νεύρα, στα αγγεία, στον μυϊκό και συνδετικό ιστό καθώς και  στην σωστή ανατομική θέση των κοιλιακών οργάνων.

Επίσης με αυτή την μάλαξη ανασηκώνεται απαλά η μήτρα της γυναίκας και οδηγείται στην ιδανική της θέση στο κατώτερο τμήμα της λεκάνης.

Αυτή η εξειδικευμένη μάλαξη βασίζεται τόσο στις αρχαίες θεραπευτικές τεχνικές των Ινδιάνων της Κεντρικής Αμερικής όσο και στις πιο σύγχρονες τεχνικές θεραπευτικής μάλαξης .

Εκτελείται από εκπαιδευμένους θεραπευτές μάλαξης και άλλους επαγγελματίες υγείας.

Το κοιλιακό μασάζ μπορεί να περιλαμβάνει μια ποικιλία τεχνικών, όπως απαλά κτυπήματα, κυκλικές κινήσεις, ζυμώματα και χειρισμούς deep tissue massage. Οι συγκεκριμένες τεχνικές που χρησιμοποιούνται μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τον σκοπό του μασάζ και τις ανάγκες του ατόμου.

Το κοιλιακό μασάζ έχει συνδεθεί με πολλά πιθανά οφέλη μερικά από τα οποία είναι:

  • Χαλάρωση και μείωση των επιπέδων άγχους.
  • Υγεία του πεπτικού συστήματος: Το μασάζ μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του πεπτικού συστήματος, να βελτιώσει την περισταλτικότητα (οι μυϊκές συσπάσεις που προωθούν την τροφή μέσα από το γαστρεντερικό σωλήνα) και να βελτιώσει γενικά την πέψη. Μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για άτομα με προβλήματα πέψης, όπως δυσκοιλιότητα, φούσκωμα ή ευερέθιστο εντερικό σύνδρομο (ΕΕΣ).
  • Ανακούφιση από τον πόνο: Το κοιλιακό μασάζ μπορεί να παρέχει ανακούφιση από τον πόνο ή το δυσάρεστο αίσθημα στην κοιλιά που προκαλείται από παθήσεις του γαστρεντερικού συστήματος ή μυϊκή ένταση.
  • Αποτοξίνωση: το κοιλιακό μασάζ μπορεί να βοηθήσει στην κινητοποίηση της λεμφικής ροής και στη βελτίωση της αποτοξίνωσης βοηθώντας στην απομάκρυνση των άχρηστων προϊόντων από το σώμα.
  • Προβλήματα εμμήνου ρύσεως, πόνοι περιόδου και γενικά ότι αφορά στην καλύτερη λειτουργία των οργάνων του αναπαραγωγικού συστήματος.

Καθηγητές