Electro Homeopathy (ΕΗ)

Spagyric Therapy-ElectroHomeopathy

Electro Homeopathy (ΕΗ) είναι το όνομα που δόθηκε σε ένα νέο σύστημα ιατρικής που ανακαλύφθηκε από ένα διάσημο Ιταλό ευγενή τον Κόμη Cesare Mattei

Ο Κόμης Mattei, ο ιδρυτής της Electro Homeopathy, γεννήθηκε στις 11 Ιανουαρίου του έτους 1809 στην Μπολόνια της Ιταλίας. Ανήκει σε μια από τις καλύτερες οικογένειες ευγενών της πόλης της Μπολόνια.

Αφού σπούδασε φυσικές επιστήμες, αφιερώθηκε στην ανατομία, τη φυσιολογία και την παθολογία. Στη συνέχεια, πιο αποκλειστικά στη χημεία και βοτανική και μετά από μακρά έρευνα ασθενών, σύμφωνα με μια δική του μέθοδο, ανακάλυψε πώς να εξαγάγει από ορισμένα φυτά τις δραστικές ουσίες οι οποίες, μόνες ή συνδυασμένες, αποτελούν το μέσο (agent) στη νέα φαρμακολογία. Πολυάριθμα και παρατεταμένα πειράματα , απέδειξαν τη θεραπευτική δύναμη των φαρμάκων του στον οργανισμό και, την ίδια στιγμή, απέδειξαν ότι δεν μπορούν ποτέ να επιφέρουν την παραμικρή νοσηρή αλλοίωση είτε στα όργανα ή τη λειτουργία τους.

Πίστευε στον διάσημο Παράκελσο που εισήγαγε το Νόμο των ομοίων.

Έτσι πεπεισμένος ταυτόχρονα από την τεράστια χρησιμότητα τους και από τον εντελώς αθώο χαρακτήρα τους, ο κόμης τα εφάρμοσε με απόλυτη εμπιστοσύνη σε όλα τα ανθρώπινα όντα. Στη συνέχεια, προκειμένου να παρακολουθεί στενά αναρίθμητες περιπτώσεις ασθενειών και για να μελετήσει καλύτερα την επίδραση αυτών των φαρμάκων, πραγματοποιούσε στη Μπολόνια, για περισσότερο από δέκα χρόνια, δημόσιες και ιδιωτικές συνεδρίες με την παρουσία γιατρού και χειρουργών οι οποίοι ήταν κοντά του έτσι ώστε να είναι παρόντες κατά τη συνεδρίαση. O Γερμανός ιδρυτής της Ομοιοπαθητικής Hahnemann (1755-1843) και το δόγμα του επηρέασαν σίγουρα το μυαλό του Mattei σε έρευνες ασθενών του, με αποτέλεσμα κατ’ αρχήν να προσπαθεί να διερευνήσει τις άμεσες επιπτώσεις των φαρμάκων και να τα θέσει σε εφαρμογή, σύμφωνα με το γνωστό κανόνα. Από την άλλη πλευρά, δανείστηκε από τον Παράκελσο τη διαδικασία παρασκευής των φυτικών ουσιών μέσω μιας περισσότερο ή λιγότερο περίπλοκης λειτουργίας ζύμωσης, που ονομάζεται “αναδιύλιση-επαναπόσταξη” καθώς επίσης και τον τελικό συνδυασμό ενός αριθμού συστατικών με παρόμοια ή συμπληρωματική δράση για να σχηματίσει μια πολύπλοκη φαρμακευτική ενότητα.

Ο Mattei είχε γράψει το πρώτο του βιβλίο το 1874 στην ιταλική γλώσσα, το οποίο δημοσιεύθηκε στη συνέχεια και σε άλλες γλώσσες. Ο Mattei αφιέρωσε την ζωή του στην ανακάλυψη της Φαρμακολογίας (Materia Medica) που θα μπορούσε να τροποποιεί όχι μόνο την εκδήλωση ή τα συμπτώματα της ασθένειας, αλλά επίσης και την αρχή της ή για να το ονομάζουμε καλύτερα, την πρώτη αιτία της. Πέθανε στις 3 Απριλίου 1896 στο μαγευτικό κάστρο La Rochetta, που βρίσκεται στην καρδιά των Απεννίνων.

Στο μάθημα θα διδαχθούμε αναλυτικά τη θεωρία και τα σκευάσματα της EH, τη χρήση τους και τους συνδυασμούς που μπορούμε να κάνουμε ανάλογα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε.

Τα σκευάσματα της ΕΗ είναι καλά αποδεκτά και δεν έχουμε προβλήματα θεραπευτικής αντίδρασης (όπως με κάποια ομοιοπαθητικά). Είναι μόνο 60 σκευάσματα, οπότε η εκμάθηση τους είναι εύκολη. Μπορούν να συνδυαστούν με οποιαδήποτε άλλη θεραπεία, συμβατικής ή εναλλακτικής θεραπευτικής, (αν και η ΕΗ είναι αυτοτελές σύστημα θεραπείας και προσφέρει από μόνη της θεραπεία για όλες τις παθήσεις).

Electro Homeopathy (ΕΗ)

20 Νοεμβρίου @ 6:00 μμ - 9:00 μμ

Electro Homeopathy (ΕΗ)

19 Μαρτίου, 2025 @ 6:00 μμ - 9:00 μμ