Φόρτωση Εκδηλώσεις

Ημέρες: Σάββατο και Κυριακή
Ημερομηνίες: 5 και 6 Οκτωβρίου 2024
Ώρα: 10.30π.μ. – 5.30μ.μ.

Οι διαλέξεις απευθύνονται προς κάθε ενδιαφερόμενο ανεξάρτητα από την ιδιότητα ή το γνωστικό υπόβαθρο.

Τιμή Συμμετοχής: 180€ το κάθε σαββατοκύριακο

Με έγκαιρη προεξόφληση, έκπτωση 10% , άνεργοι 15%

Ελάχιστη συμμετοχή τμήματος 12 άτομα

Για κάθε ενότητα δίδονται σημειώσεις και πιστοποιητικό παρακολούθησης.  cerificate 

Ολοκληρώνοντας όλες τις ενότητες παρέχεται και Diploma στα Αγγλικά.

Πληροφορίες μαθήματος

1η ενότητα: Πυθαγόρειος αριθμολογία και ιδιοσυγκρασίες, τριαδικότητα και Πυθαγόρειες θεωρίες.

Η Πυθαγόρειος Αριθμολογία είναι ένα φιλοσοφικό σύστημα προσωπικής αυτοεξέλιξης. Ο Πυθαγόρας με τη διδασκαλία του, αποσκοπούσε στα εξής: Πρώτον, στο να οδηγήσει τον άνθρωπο στην κατανόηση των νόμων της φύσης και δεύτερον, στο να βελτιώσει και να αναπτύξει τις ικανότητές του.

 Η «ιδιοσυγκρασία» είναι μια έννοια πρωταρχικής σημασίας. Η ιδιοσυγκρασία ενός ατόμου αντιπροσωπεύει τη φυσική του συγκρότηση και τις τάσεις του. Η ανισορροπία στην ιδιοσυγκρασία προδιαθέτει το ανθρώπινο σώμα σε διάφορες ασθένειες προκαλώντας ανισορροπία σε αυτό.

Με άλλα λόγια η «σύσταση» οποιουδήποτε θέματος ισοδυναμεί με «ιδιοσυγκρασία». Κάθε οργανισμός και ύλη ως σύνολο διαθέτει μια ιδιοσυγκρασία από την οποία εξαρτώνται οι ιδιότητες και οι λειτουργίες της ζωής τους. Τα φάρμακα και τα τρόφιμα ταξινομούνται ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία τους, αντιπροσωπεύοντας μία μοναδική δομική σύνθεση. Αλλά η ιδιοσυγκρασία του ανθρώπινου σώματος καθορίζεται από τους χυμούς (σωματικά υγρά) οι οποίοι αποτελούνται από διαφορετικά στοιχεία.

«Η υγεία μπορεί να διατηρηθεί όσο η συνολική ποιότητα των χυμών είναι σε αρμονία με τη συνολική ποιότητα της ιδιοσυγκρασίας του ατόμου και η χημική ισορροπία επηρεάζεται από παράγοντες του τρόπου ζωής».

Με βάση την ιδιοσυγκρασία τους οι άνθρωποι κατηγοριοποιούνται σε τύπους οι οποίοι προέρχονται από το κυρίαρχο χυμό στο σώμα τους. Η κατηγοριοποίηση αυτή είναι βασισμένη στη Θεωρία των Τεσσάρων Στοιχείων του Εμπεδοκλή και τη Θεωρία των Χυμών ή Θεωρία της Χυμοπαθολογίας της Ιπποκρατικής σχολής. Οποιαδήποτε αλλαγή στην ιδιοσυγκρασία ενός ατόμου επιφέρει αλλαγή στην κατάσταση της υγείας του ατόμου. Ως εκ τούτου, η ιδιοσυγκρασία λειτουργεί ως καθοδηγητική δύναμη για τη διατήρηση της υγείας των ατόμων.

Καθηγητές