Φόρτωση Εκδηλώσεις

3ο   Έτος:  ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ

Έναρξη: 1  Οκτωβρίου 2022 . Λήξη: 7 Μαϊου 2023

Ημέρες: σαββατοκλυριακα

Ημερομηνίες: 1-2/10,  5-6/11,  3-4/12/2022,  7-8/1,  4-5/2,  4-5/3,  1-2/4,  6-7/5/2023

Ώρες: 3:00-6:00μμ

Γ’ Έτος (προαιρετικό)

Μόνο απόφοιτοι της αναγνωρισμένης από το ΣΕΡ βασικής εκπαίδευσης στη Ρεφλεξολογία. Δεν είναι απαραίτητο να είναι μέλη του ΣΕΡ ή άλλου σωματείου. Οι ενδιαφερόμενοι θα προσκομίσουν τα ανάλογα πιστοποιητικά παρακολούθησης των σχολών τους.

Το Γ’ Έτος απευθύνεται σε:

* Επαγγελματίες και μη που επιθυμούν εποπτεία.

* Επαγγελματίες και μη που επιθυμούν να παραμένουν επίκαιροι με τις εξελίξεις της Ρεφλεξολογίας – νέες μέθοδοι, έρευνες.

* Αποφοίτους που δεν εξάσκησαν την Ρεφλεξολογία και θέλουν να την εξασκήσουν τώρα.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

ΕΓΓΡΑΦΗ:    50€

ΔΙΔΑΚΤΡΑ:  650€   σε τρεις δόσεις  (Οκτώβριο-Ιανουάριο-Απρίλιο) ή με πιστωτική κάρτα σε 10 άτοκες δόσεις

Έγκαιρη προεξόφληση έως τέλος Σεπτεμβρίου έκπτωση 10%, Άνεργοι 15%

ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ 14 ΑΤΟΜΑ ΜΕΓΙΣΤΗ 20

Οι απόφοιτοι γίνονται μέλη (εάν το επιθυμούν)

 • Στο Πανελλήνιο Επαγγελματικό Σωματείο Ρεφλεξολόγων Π.Ε.Σ.Ρ.
 • Στο σύλλογο Ελλήνων Ρεφλεξολόγων Σ.Ε.Ρ.
 • Στον ευρωπαϊκό οργανισμό για την αναγνώριση της μη συμβατικής ιατρικής REFORMED
 • Στο Επαγγελματικό Σωματείο Συμπληρωματικής Ιατρικής Ε.Σ.Σ.Ι.Α.Σ.

Πληροφορίες μαθήματος

Εποπτεία και “Ορθοπεδική Ρεφλεξολογία”

 

Το συγκεκριμένο νέο πρόγραμμα σπουδών, έχει πολλαπλούς στόχους.

Αρχικά, στοχεύει να προσφέρει συνεχή εποπτεία σε απόφοιτους Ρεφλεξολογίας του ΝΗS, αλλά και άλλων σχολών της Ελλάδος και του εξωτερικού. Δίνεται έτσι η δυνατότητα, σε όσους δεν επέλεξαν το NHS για την εκπαίδευση τους, να γνωρίσουν και την δική μας μοναδική προσέγγιση και να την πλαισιώσουν στην υπάρχουσα καλή εκπαίδευση τους.

 

Μύηση στην “Ορθοπεδική Ρεφλεξολογία”. Προκύπτει από την βιβλιογραφία ότι, οι αρχαίοι Έλληνες εξασκούσανε και στα άκρα μαλάξεις για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Η συγκεκριμένη  γνώση έχει καταγραφεί, και στόχος μας είναι να αποκατασταθεί η ιστορία της Ρεφλεξολογίας, αλλά και να αναβιώσει πρακτικά η προσέγγιση των αρχαίων Ελλήνων δημιουργώντας εκπαιδευμένους Ρεφλεξολόγους, που θα φέρουν τον διακριτό τίτλο “Ορθοπεδικός Ρεφλεξολόγος”. Η διδασκομένη ύλη πλαισιώνεται θεωρητικά από απάνθισμα της καταγεγραμμένης γνώσης που μας παρέδωσαν οι Ιπποκράτης, Γαληνός, Ασκληπιάδης, Φιλόστρατος κ.α. Δηλαδή στα θέματα της:

 • Παρατήρησης και αξιολόγησης της κατάστασης του πελάτη.
 • Διάρκεια και ένταση πίεσης.
 • Θεωρία Πύρ – Ύδωρ
 • Η φιλοσοφία και η ηθική που εξέφραζε ο Ιπποκράτης

Επιπρόσθετα, επειδή ο Ρεφλεξολόγος μπορεί να κάνει (την καλύτερη) μάλαξη του πόδα – foot massage , αλλά ο μασέρ ΔΕΝ μπορεί να κάνει Ρεφλεξολογία, θεωρήσαμε σωστό να συμπεριληφθεί συγκεκριμένη εκπαίδευση μάλαξης του πόδα στην εκπαίδευση. Αρχικά θα διδαχθεί διεξοδικά η ανατομία του πόδα και στην συνέχεια συγκεκριμένες αποτελεσματικές τεχνικές μάλαξης του πόδα – foot massage, επιβεβαιώνοντας τον διακριτό τίτλο “Ορθοπεδικός Ρεφλεξολόγος”.

Πρόκειται για συγκέντρωση γνώσης που πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο θα παρουσιαστεί. Όσοι ολοκληρώσουν το Γ’ έτος θα λάβουν κατόπιν γραπτών και πρακτικών εξετάσεων βεβαίωση του τίτλου “Ορθοπεδικός Ρεφλεξολόγος”.

Επεξήγηση του όρου: “Ορθοπεδικός Ρεφλεξολόγος”.

Ορθοπαιδική ή Ορθοπεδική, είναι κλάδος της Ιατρικής που ασχολείται με τις παθήσεις του κινητικού συστήματος και τα κατάγματα. ΔΕΝ υπάρχει καμία πρόθεση δημιουργίας εντυπώσεων σύγκλισης προς την συγκεκριμένη Ιατρική ειδικότητα. Στην προσπάθεια μας να βρούμε ένα χρηστικό και πρακτικό όρο με αρχαίες ελληνικές ρίζες καταλήξαμε στο “Ορθοπεδική Ρεφλεξολογία” επειδή:

 1. Βλέπουμε στα διάφορα Ιατρικά συνέδρια του εξωτερικού αλλά και στα διάφορα ξένα συγγράμματα και περιοδικά να χρησιμοποιείται αποκλειστικά το αρχικό όνομα “Oρθοπαιδική” του Nicolas Andry. 1741 (και στο λεξικό Ν. Ελ. Γλ. 2002 του Μπαμπινιώτη)
 2. Tο πεδάω = δένω ισχυρά, έχει την ίδια προέλευση με το πους (=πόδι) δηλ., τις ινδοευρωπαϊκές ρίζες ped και pod. Έτσι λοιπόν, ο όρος ορθοπεδική στο “Ορθοπεδική Ρεφλεξολογία” σημαίνει να ορθώνεις τον άνθρωπο δένοντας ισχυρά με πέδες (τα χέρια του Ρεφλεξολόγου) τα πόδια του.

 

 • Το μάθημα θα περιλαμβάνει 70% πρακτική και 30% θεωρία Ρεφλεξολογίας.
 • Σε κάθε μάθημα θα συγκεντρωνόμαστε – θέμα ημέρας- σε ένα από τα συστήματα του οργανισμού, π.χ. ερειστικό, αναπνευστικό.
 • Θα γίνεται ανάλυση και προσέγγιση χαρακτηριστικών περιστατικών για το εκάστοτε σύστημα, εφαρμόζοντας κλασική Ρεφλεξολογία αλλά και όσων μορφών ρεφλεξολογικής σκέψης γνωρίζουμε (ΠΚΙ, πατέρας Ιωσήφ, VRT, Νεύρο-ρεφλεξολογία, RZT, Σου τζοκ κ.ά.).
 • Θα συζητιούνται πραγματικά περιστατικά – εκτός του θέματος ημέρας, από αυτά με τα οποία θα προσέρχονται οι συνάδελφοι.
 • Εάν και όταν θα υπάρχει χρόνος, θα παρουσιάζονται ομιλίες από παγκόσμια – ευρωπαϊκά συνέδρια και άρθρα από περιοδικά Ρεφλεξολογίας.
 • Εάν και όταν θα υπάρχει χρόνος, θα παρουσιαστεί η ιστορία της Ρεφλεξολογίας. Βιογραφία Γιουνίς Ίνγκαμ, δρ Φιτζέραλντ, δρ Ραϊλι κ.ά.

Καθηγητές