Φόρτωση Εκδηλώσεις

3ο   Έτος:  Κλινική Ρεφλεξολογία – ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ

Έναρξη: 5  Οκτωβρίου 2024 . Λήξη: 4 Μαϊου 2025

Ημέρες: Σάββατο και Κυριακή

Ημερομηνίες: 5-6/10,  2-3/11,  30/11 και 1η/12/2024,  11-12/1,  1-2/2,  15-16/3,  5-6/4,  3-4/5/2025

Ώρες: 3:00-6:00μμ

Γ’ Έτος (προαιρετικό)

Μόνο απόφοιτοι της αναγνωρισμένης από το ΣΕΡ βασικής εκπαίδευσης στη Ρεφλεξολογία. Δεν είναι απαραίτητο να είναι μέλη του ΣΕΡ ή άλλου σωματείου. Οι ενδιαφερόμενοι θα προσκομίσουν τα ανάλογα πιστοποιητικά παρακολούθησης των σχολών τους.

Το Γ’ Έτος απευθύνεται σε:

* Επαγγελματίες και μη που επιθυμούν εποπτεία.

* Επαγγελματίες και μη που επιθυμούν να παραμένουν επίκαιροι με τις εξελίξεις της Ρεφλεξολογίας – νέες μέθοδοι, έρευνες.

* Αποφοίτους που δεν εξάσκησαν την Ρεφλεξολογία και θέλουν να την εξασκήσουν τώρα.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

ΕΓΓΡΑΦΗ:    50€

ΔΙΔΑΚΤΡΑ:  650€   σε τρεις δόσεις  (Οκτώβριο-Ιανουάριο-Απρίλιο) ή με πιστωτική κάρτα σε 10 άτοκες δόσεις

Έγκαιρη προεξόφληση έως τέλος Σεπτεμβρίου έκπτωση 10%, Άνεργοι 15%

ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ 14 ΑΤΟΜΑ ΜΕΓΙΣΤΗ 20

Οι απόφοιτοι γίνονται μέλη (εάν το επιθυμούν)

 • Στο Πανελλήνιο Επαγγελματικό Σωματείο Ρεφλεξολόγων Π.Ε.Σ.Ρ.
 • Στο σύλλογο Ελλήνων Ρεφλεξολόγων Σ.Ε.Ρ.
 • Στον ευρωπαϊκό οργανισμό για την αναγνώριση της μη συμβατικής ιατρικής REFORMED
 • Στο Επαγγελματικό Σωματείο Συμπληρωματικής Ιατρικής Ε.Σ.Σ.Ι.Α.Σ.

Πληροφορίες μαθήματος

Το Γ έτος περιλαμβάνει: Εποπτεία, προχωρημένη κλινική Pεφλεξολογία , προχωρημένη Ορθοπεδική Pεφλεξολογία, προχωρημένη Νεύρο Ρεφλεξολογία κ.π.α.

 

Το συγκεκριμένο νέο πρόγραμμα σπουδών, έχει πολλαπλούς στόχους.

Αρχικά, στοχεύει να προσφέρει συνεχή εποπτεία σε απόφοιτους Ρεφλεξολογίας του ΝΗS, αλλά και άλλων σχολών της Ελλάδος και του εξωτερικού. Δίνεται έτσι η δυνατότητα, σε όσους δεν επέλεξαν το NHS για την εκπαίδευσή τους, να γνωρίσουν και την δική μας μοναδική προσέγγιση και να την πλαισιώσουν στην υπάρχουσα καλή εκπαίδευση τους.

H μύηση στην “Ορθοπεδική Ρεφλεξολογία”. Προκύπτει από την βιβλιογραφία ότι, οι αρχαίοι Έλληνες εξασκούσανε και στα άκρα μαλάξεις για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Η συγκεκριμένη  γνώση έχει καταγραφεί, και στόχος μας είναι να αποκατασταθεί η ιστορία της Ρεφλεξολογίας, αλλά και να αναβιώσει πρακτικά η προσέγγιση των αρχαίων Ελλήνων, δημιουργώντας εκπαιδευμένους Ρεφλεξολόγους, σε όλα τα συστήματα. Η διδασκομένη ύλη πλαισιώνεται θεωρητικά από απάνθισμα της καταγεγραμμένης γνώσης που μας παρέδωσαν οι Ιπποκράτης, Γαληνός, Ασκληπιάδης, Φιλόστρατος κ.α. Δηλαδή στα θέματα της:

 • Παρατήρησης και αξιολόγησης της κατάστασης του πελάτη.
 • Διάρκεια και ένταση πίεσης.
 • Θεωρία Πύρ – Ύδωρ
 • Η φιλοσοφία και η ηθική που εξέφραζε ο Ιπποκράτης

Επιπρόσθετα, επειδή ο Ρεφλεξολόγος μπορεί να κάνει (την καλύτερη) μάλαξη του πόδα – deep foot massage , αλλά ο μασέρ ΔΕΝ μπορεί να κάνει Ρεφλεξολογία, θεωρήσαμε σωστό να συμπεριληφθεί συγκεκριμένη εκπαίδευση μάλαξης του πόδα στην εκπαίδευσή μας. Αρχικά θα διδαχθεί διεξοδικά η ανατομία του πόδα και στην συνέχεια συγκεκριμένες αποτελεσματικές τεχνικές μάλαξης του πόδα – «deep foot massage»..

Πρόκειται για συγκέντρωση γνώσης που πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο θα παρουσιαστεί. Όσοι ολοκληρώσουν το Γ’ έτος, θα λάβουν κατόπιν γραπτών και πρακτικών εξετάσεων:  Οι μεν σπουδαστές του NHS και οι σπουδαστές από άλλες σχολές διετούς φοίτησης Advance Diploma, οι δε σπουδαστές από σχολές μονοετούς φοιτήσεως Certificate.

 

 • Το μάθημα θα περιλαμβάνει 70% πρακτική και 30% θεωρία.
 • Σε κάθε μάθημα θα συγκεντρωνόμαστε – θέμα ημέρας– σε ένα από τα συστήματα του οργανισμού, π.χ. ερειστικό, αναπνευστικό κλπ.
 • Θα γίνεται ανάλυση και προσέγγιση χαρακτηριστικών περιστατικών για το εκάστοτε σύστημα, εφαρμόζοντας κλασική Ρεφλεξολογία αλλά και όσων προχωρημένων μορφών ρεφλεξολογικής σκέψης γνωρίζουμε (ΠΚΙ, πατέρας Ιωσήφ, VRT, Νεύρο-ρεφλεξολογία, ορθοπεδική Ρεφλεξολογία, RZT, Σου τζοκ κ.ά.).
 • Θα αναλύονται  πραγματικά περιστατικά – εκτός του θέματος ημέρας, από αυτά με τα οποία θα προσέρχονται οι συνάδελφοι.
 • Εάν και όταν θα υπάρχει χρόνος, θα παρουσιάζονται ομιλίες από παγκόσμια – ευρωπαϊκά συνέδρια και άρθρα από περιοδικά Ρεφλεξολογίας.

 

Καθηγητές