Φόρτωση Εκδηλώσεις

Έναρξη: 25/01/2024  .  Λήξη: 08/02/2024

Ημέρες: Κάθε Πέμπτη

Ώρες: 11.00π.μ. – 3.00μ.μ.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 180€ το κάθε Level.

Όποιος παρακολουθήσει και τα δύο Level: 300€

Ελάχιστη συμμετοχή τμήματος 6 άτομα

Ολοκληρώνοντας και τα δύο επίπεδα, εκτός των δύο Certificates θα λάβετε και τo πιστοποιητικό εκπαίδευσης και μπορείτε να εγγραφείτε και στο Επαγγελματικό Σωματείο Ε.Σ.Σ.Ι.Α.Σ (βασική προϋπόθεση για την εγγραφή σας στο Επαγγελματικό σωματείο, η πιστοποιημένη γνώση ανατομίας)

Πληροφορίες μαθήματος

Lomi lomi massage

Το Lomi lomi είναι ένα παραδοσιακό μασάζ που πρωτοεμφανίστηκε στο σύμπλεγμα των νησιών της Χαβάης και έχει τις ρίζες του σε μια παράδοση πολλών χρόνων. Η μετάδοση του έγινε με απόλυτη μυστικότητα από Σαμάνους θεραπευτές, τους Kahunas, οι οποίοι θεωρούνταν όργανα της φύσης, τα οποία διαχειρίζονταν την συμπαντική ενέργεια. Το σώμα τους ήταν το κανάλι μέσα από το οποίο, αυτή η ενέργεια, μεταφερόταν στο σώμα του δέκτη για θεραπευτικό σκοπό.

Το «Lomi lomi» μεταφράζεται σε «τρίψιμο» στα χαβανέζικα και χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό τεχνικών μασάζ που γίνονται με τα δάχτυλα, τους αντίχειρες, τις παλάμες, τα χέρια και τους αγκώνες του θεραπευτή. Με την βοήθεια ελαίων (έλαιο Macademia, φοινικέλαιο και λάδι καρύδας), ξηρών καρπών αλλά και κάποιες φορές, στοιχείων προσευχής, αναπνοής και χορού προσπαθεί να αποκαταστήσει την ενέργεια και να ηρεμήσει το σώμα αλλά ταυτόχρονα να θρέψει και το δέρμα. Είναι επίσης γνωστό ως το μασάζ «αγαπώντας τα χέρια». Αυτό το όνομα βοηθά στην εξήγηση των αρχών του. Το μασάζ λειτουργεί απαλά αλλά βαθιά στους μύες με συνεχείς, ρέουσες κινήσεις , επιτρέποντας στον δέκτη να χαλαρώσει και να αφεθεί στο θρεπτικό άγγιγμα.

Το Lomi lomi λειτουργεί με βάση την πεποίθηση ότι οι αναμνήσεις δεν αποθηκεύονται μόνο στον εγκέφαλο και το μυαλό, αλλά και σε κάθε κύτταρο του ανθρώπινου σώματος. Οι μακριές, συνεχείς κινήσεις του μασάζ έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν το σώμα να αφήσει τα παλιά του μοτίβα και συμπεριφορές, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν στρες, καταπονήσεις αλλά και μυϊκή ένταση.

Το Lomi lomi επίσης αναφέρεται σαν Bodywork Kahuna.

Τα οφέλη του μασάζ Lomi lomi

Το Lomi lomi στόχο έχει να αντιμετωπίζει το σώμα και το μυαλό σαν ένα σύνολο.

Έτσι:

  • Απελευθερώνει την ένταση
  • Βοηθά τη ροή του αίματος και της λέμφου
  • Εξαλείφει τα απόβλητα και τις τοξίνες
  • Αναζωογονεί το σώμα
  • Ενσταλάζει μια αίσθηση ειρήνης, αρμονίας και ευημερίας.

Ένας θεραπευτής Lomi lomi δεν έχει σαν στόχο να θεραπεύσει τον εαυτό του, αλλά να είναι το μέσον ή το κανάλι για τη θεραπεία, δηλαδή να επιτρέψει τη θεραπεία να λάβει χώρα.

Καθηγητές