Φόρτωση Εκδηλώσεις

Ημέρες: Σάββατο και Κυριακή

Ημερομηνίες: 14 και 15 Σεπτεμβρίου 2024

ΝΕΟ ΤΜΗΜΑ: 7 και 8 Δεκεμβρίου 2024

Ώρες: 10.30π.μ. – 5.30μ.μ.

Βασική προϋπόθεση η πιστοποιημένη γνώση ανατομίας του μυοσκελετικού συστήματος

Τιμή συμμετοχής :  180€  το κάθε σεμινάριο

Όποιος παρακολουθήσει και τα δύο σεμινάρια: 300€

 

Ελάχιστη συμμετοχή τμήματος 10 άτομα.

Για το κάθε σεμινάριο χορηγείτε  διαφορετική πιστοποίηση . Όποιος παρακολουθήσει και τα δύο σεμινάρια θα παίρνει και τρίτο Certificate

Οι απόφοιτοι της σχολής μας μπορούν να εγγραφούν (εάν το επιθυμούν) στο Επαγγελματικό Σωματείο Συμπληρωματικής Ιατρικής Ε.Σ.Σ.Ι.Α.Σ.

Πληροφορίες μαθήματος

Νευρομυϊκό Μασάζ ή ΝΜΤ (Neuromuscular Massage Therapy)

Νευρομυϊκό Μασάζ ή ΝΜΤ (Neuromuscular Massage Therapy)

Ο σημερινός άνθρωπος λόγω του σύγχρονου τρόπου ζωής (καθιστική ζωή, αρκετή ώρα σε μια στάση, στρες) βιώνει καθημερινά ενοχλήσεις και πόνο .Συνήθως το αντιμετωπίζει με την λήψη φαρμάκων αλλά αυτό δεν είναι λύση γιατί δεν αναζητά τα αίτια.

Τα αίτια συνήθως είναι η διαφορά δύναμης και ελαστικότητας που υπάρχει στα μυϊκά ζεύγη που κινούν μια άρθρωση καθώς και μικροτραυματισμοί των μυών.

Το Ν.Μ.Τ έρχεται να δώσει μέσω των τεχνικών του λύσεις

ΠΩΣ ΔΡΑ ΤΟ Ν.Μ.Τ.

• Γίνεται αξιολόγηση της στάσης του σώματος και των αρθρώσεων που έχουν πρόβλημα.

• Εφαρμόζονται τεχνικές μάλαξης, τεχνικές trigger points therapy, και deep tissue.

• Εφαρμόζονται τεχνικές απελευθέρωσης των εμπλεκόμενων αρθρώσεων.

• Εφαρμόζονται ειδικές τεχνικές κινησιοθεραπείας

• Εφαρμόζονται τεχνικές μυοπεριτονιακού μασάζ

• Δίνονται ασκήσεις για ελαστικοποίηση και χαλάρωση των βραχυσμένων μυών και ενδυνάμωση των αδυνάτων, καθώς και βελτίωση της κινητικότητας των αρθρώσεων.

• Και πολλές άλλες τεχνικές χρησιμοποιώντας ειδικές προσεγγίσεις

Ιστορία

Σαν τεχνική το ΝΜΤ, ξεκίνησε την δεκαετία του 1930 ( Boris Chaitow)  αλλά εξελίχθηκε τις  επόμενες δεκαετίες και συγκεκριμένα την δεκαετία του 1970 από τον Paul Saint John ο οποίος ανέπτυξε το δικό του σύστημα ΝΜΤ προσπαθώντας να απαλλαγεί από τους δικούς του μυοσκελετικούς πόνους που είχε, λόγω διαφόρων σοβαρών τραυματισμών.  Στα τέλη της δεκαετίας του 1970 ίδρυσε το St. John Neuromuscular Pain Relief Institute στην Φλόριντα, το οποίο εξακολουθεί να διδάσκει σε σεμινάρια το ΝΜΤ, με μεγάλη απήχηση, έως και σήμερα, σε όλες τις πολιτείες της Αμερικής. Εκτός από τούς Μασέρ, το ΝΜΤ το χρησιμοποιούν Φυσιοθεραπευτές, Χειροπρακτικοί, Οστεοπαθητικοί και άλλοι εναλλακτικοί θεραπευτές.

Πως δημιουργούνται οι πόνοι του σώματος;

Η φύση του ανθρώπινου σώματος επιτρέπει την αυτοδιατήρησή του σε υγιή κατάσταση. Κάθε κύτταρο εκτελεί μια διεργασία, η οποία συνεισφέρει στην ολική λειτουργικότητα του σώματος.

Νευρικοί ερεθισμοί μεταφέρουν πληροφορίες για την διατήρηση σταθερών συνθηκών στο εσωτερικό του κυττάρου ή του σώματος και η διαδικασία αυτή ονομάζεται Ομοιόσταση (ισορροπία και αρμονία στις εσωτερικές λειτουργίες του σώματος) .

Καθημερινά μπορεί να δημιουργηθούν περιστατικά ικανά να αναταράξουν αυτήν την ισορροπία. Τραυματισμοί, μυϊκά πιασίματα, άγχος, στρες κ.ά. εμποδίζουν την Ομοιόσταση. Η δημιουργία οποιασδήποτε μορφής ανισορροπίας οδηγεί σε πόνους που αν δεν αντιμετωπιστούν και θεραπευτούν έγκαιρα, μπορεί να εξελιχθούν σε χρόνιες δυσλειτουργίες του σώματος.

Το ΝΜΤ διακρίνει πέντε αιτίες που προκαλούν πόνο:

  1. Ισχαιμία – Κακή κυκλοφορία του αίματος σε συγκεκριμένη περιοχή.
  2. Σημεία πυροδότησης (Trigger Points) – Σημεία σε συγκεκριμένες περιοχές μυών τα οποία αρχικά έχουν χαμηλή νευρολογική δραστηριότητα αλλά όταν ερεθιστούν η τεντωθούν μετατρέπονται σε σημεία υψηλής δραστηριότητας αντανακλώντας πόνο σε διαφορετικές περιοχές του σώματος.
  3. Συμπίεση νεύρου / εγκλωβισμός – Πίεση σ’ένα νεύρο από οστό , χόνδρο η μαλακό ιστό.
  4. Ορθοστατική παραμόρφωση – Ανισορροπία στο μυϊκό τονικό σύστημα με αποτέλεσμα την κίνηση του σώματος εκτός των φυσιολογικών επιπέδων και αξόνων του σώματος.
  5. Βιομηχανική Δυσλειτουργία – Ανισορροπία στο μυοσκελετικό σύστημα με αποτέλεσμα τα λανθασμένα πρότυπα κίνησης.

Οι ευεργετικές επιπτώσεις:

To NMT αντιμετωπίζει και βοηθά μυοσκελετικούς πόνους, όπως ισχιαλγία, οσφυαλγία, σκολίωση, αυχενικό σύνδρομο, πονοκεφάλους, τενοντίτιδες κ.α. Απαλλάσσει το σώμα από μυοπεριτονιακά σημεία πυροδότησης που δημιουργούν πόνο, επαναφέρει τη φυσιολογική στάση του σώματος, την ελαστικότητα και την ευλυγισία στους μυς και τις αρθρώσεις. Ενδυναμώνει μυϊκά την προβληματική περιοχή και βοηθά στην καλή κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου.

Η Νευρομυϊκή μάλαξη χωρίζετε σε δύο αυτοτελή σεμινάρια:

NMT 1: Νευρομυϊκό μασάζ – Οσφυϊκή μοίρα, πυελική ζώνη και κάτω άκρα.
ΝΜΤ 2: Νευρομυϊκό μασάζ – Αυχενική και θωρακική μοίρα, ώμοι και άνω άκρα.

Καθηγητές